Сметката ви за вода скача двойно заради ваша грешка


Дата: 18/07, 11:31

Пиксабей

Полезен опит споделя абонат на ВиК в мрежата.

"Напоследък започнах да мисля за нашите сметки за комунални услуги, особено след като открих, че потреблението на вода в дома ни е значително по-високо от средното.

Според статистиката човек обикновено харчи около 5 кубика вода на месец, но нашите числа бяха други", разказвай той, пише "За жената".

Всичко започна, когато публикувах статия за моя опит да се свържа с ВиК за грешна фактура, в която пишеше, че сме използвали 140 кубически метра вода за един месец.

Грешката беше коригирана и се оказа, че реалната ни консумация е 47 кубика, което за трима души ни се стори невероятно високо.

Мислейки за това, реших сам да проверя работата на нашия водомер. Направих това по прост начин: запомних последната цифра на водомера, напълних три литра вода в буркан и проверих промените. Измервателният уред работеше безупречно.

Забелязах обаче, че имаме много силно водно налягане в нашия апартамент, поради което дебитът е по-висок от необходимото. Реших да го намаля малко, като завъртях крановете наполовина. Това не повлия по никакъв начин на начина ни на живот, освен че водата в банята започна да се пълни малко по-бавно.

Измина месец и успяхме да намалим потреблението си до 37 кубика вода, което пак е много, но вече по-добре от предишния резултат. Продължавам да търся начини да постигна икономии до 5 кубика на човек, въпреки че вече ми казаха, че частичното затваряне на сферичните кранове може да ускори износването им. Но още не съм сигурна в това."



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ник Кейв с нов албум
Дата: 30/08, 22:05

Митничари се натъкнаха на опасна находка в товарен автомобил
Дата: 30/08, 22:03

Българи завързали 76-годишна жена с телефонни кабели и я ограбили в Австрия
Дата: 30/08, 21:442 Коментара

1 септември: Празник събира хората с електрически тротинетки във Варна
Дата: 30/08, 21:30

По нашенски: С материали от незаконна кариера ремонтират общински път
Дата: 30/08, 21:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия