Огромни скандали в армията на Русия, задържаха генерал


Дата: 02/09, 23:07

Снимка Pixabay

Ще повдигнат обвинение на заместник-командира на Ленинградския военен окръг генерал-майор Валери Муминджанов, задържан по подозрение, че е получил подкуп в размер на над 20 милиона рубли, предава ТАСС, цитирана от Вести

Военният съд ще разгледа искането за превантивна мярка под формата на постоянен арест във вторник.

Срещу генерал-майора е образувано наказателно дело за получаване на подкуп в особено голям размер, като го грозят до 15 години затвор.

Според разследването, докато е заемал поста началник на отдел "Ресурсна подкрепа" на Министерството на отбраната и е отговарял за сигурността на въоръжените сили на Руската федерация, Муминджанов е подпомогнал сключването на договори с търговски организации за доставка на военни униформи на стойност над 1,5 милиарда рубли.

 

За това той е получил подкуп на стойност над 20 милиона рубли.

ТАСС посочва, че Муминджанов е бил задържан във Воронеж и оттам е прехвърлен в Москва.

Междувременно Московски съд удължи ареста на четирима обвиняеми по делото за доставка на некачествени бронежилетки на Въоръжените сили на Руската федерация.

"Съдът уважава искането на следствието и удължава задържането на Сергей Семеникхин, Виктор Ащапенко, Александър Ермаков и Вячеслав Портянков до 3 декември 2024 г.," гласи решението на съдията Елена Ленская.

Четиримата са обвинени в подкуп и посредничество за подкуп на неидентифицирани служители на Министерството на отбраната на Русия.

Основен подсъдим по делото е генералният директор на консорциума "Пикет" Андрей Есипов, като са задържани и други лица, заемащи ръководни длъжности в дружеството.

ТАСС пояснява, че според материалите на съда, наказателното дело срещу Есипов и неговите подчинени е образувано "на основание факта на кражба на средства при изпълнението на държавен договор за доставка на защитни облекла за нуждите на Министерството на отбраната".

Става дума за 20 000 бронежилетки за военните в Украйна, които не отговарят на изискванията за защита. Размерът на щетите е около 2 милиарда рубли.

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На връх Мусала падна първия сняг
Дата: 15/09, 11:52

Задържаха мъж за домашно насилие в Шумен
Дата: 15/09, 11:43

От понеделник възстановяват няколко линии на градския транспорт във Варна
Дата: 15/09, 11:30

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 15/09, 11:20

Корнелия Нинова: Съжалявам, че номинирах Румен Радев за президент
Дата: 15/09, 11:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия