Синоптик: Започват гръмотевични бури всеки ден


Дата: 19/07, 09:28

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

През следващите дни се очаква най-накрая тази тежка жега, на която станахме свидетели, лекичко да отстъпи, обяви известен синоптик.

Днешния ден все още е слънчев, но около обяд ще започнат да се образуват облаци в различни точки на страната и локално ще се развиват следобедни гръмотевични бури с кратък интензивен валеж и с висок потенциал за резки пориви на вятъра и градушки, допълни Ники Василковски.

Температурите обаче остават високи - от 34 докъм 39 градуса в обичайно най- топлите точки на страната, а с това са свързани и някои от предупрежденията за опасно време.

Вждате цялата страна е буквална шарена от различни предупреждения, свързани са най-вече с високите температури и с краткотрайните бури в часовете следобед и вечер, каза още по Нова Тв Василковски.

По Черноморието времето ще е динамично и макар на по-малко места, локално ще се развият подобни гръмотевични явления следобед и вечерта.

Температурите ще са около 35 на въздуха до 28, 29 на морската вода, а вълнението ще е по-видимо по тези открити в североизточната посока плажове докъм 1 метър височина на вълната.

По планините времето ще е динамично, дори доста динамично по някои по-ниски масиви, предимно в западната част на страната с развитието на гръмотевични бури в часовете следобед и вечерта.

Температурите на Боровец ще достигнаг 27 градуса, а в района на Банско докъм 33 в най-топлата част на денонощието.

Времето остава динамично и в следващите дни поне до средата на предстоящата седмица. Температурите ще се понижат леко и ще усетим облекчение от жегата, но във всеки един от дните следобед ще се развиват гръмотевични бури - в различни точки на страната локално ще се случва това, но това си носи и своите рискове, най-вече от градушки, завърши Василковски.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ако някой има нужда във Варна, трети ден е там...
Дата: 02/09, 21:06

Кошмарът на водния режим застигна и област Варна
Дата: 02/09, 21:03

Учителят в гастроентерологията у нас говори
Дата: 02/09, 21:00

Хороскоп за вторник 3 септември: Да не стои в задимени места зодия
Дата: 02/09, 21:00

Част от къмпинг "Нестинарка" е под вода заради пороя
Дата: 02/09, 20:55

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия