Наемат млади висшисти на работа по специална програма


Дата: 02/09, 21:13

снимка Булфото

Агенцията по заетостта (АЗ) ще набира заявки от областни и общински администрации за разкриване на работни места за млади висшисти по Националната програма „Старт на кариерата“. Началото на кампанията е от днес, съобщават от Агенцията по заетостта.

Програмата е част от Националния план за действие по заетостта на Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Тя дава възможност на младежи с висше образование до 29 г. без професионален опит да кандидатстват за работни места в областните и общинските администрации в цяла България.

В рамките на 12 месеца желаещите ще могат да натрупат първия си трудов стаж, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие. За да участват в програмата, кандидатите трябва да са на възраст до 30 ненавършени години до 27 септември 2024 г. включително.

Те трябва да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за конкретното работно място. Задължително условие е младежите да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети, търсещи работа лица, и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование, уточняват от АЗ.

Преди да кандидатстват, нека младежите да се запознаят с пълния списък на обявените работни места по процедурата, който е публикуван на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката Национална програма „Старт на кариерата“. Там те могат да се информират и за реда, условията и необходимите документи за включване в програмата, съветват още от ведомството.  Документи за участие могат да бъдат подадени и по електронен път чрез формуляр. Младежите могат да намерят информация за програма „Старт на кариерата“ и на информационните табла във всички бюра по труда в страната, където ще получат консултации и съдействие за кандидатстване, предаде днес.бг.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



От понеделник възстановяват няколко линии на градския транспорт във Варна
Дата: 15/09, 11:30

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 15/09, 11:20

Корнелия Нинова: Съжалявам, че номинирах Румен Радев за президент
Дата: 15/09, 11:16

Джокович заговори за края на кариерата си
Дата: 15/09, 10:59

Трима са загинали в катастрофи за изминалия ден
Дата: 15/09, 10:37

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия