Явор Божанков: Политическата криза се задълбочава


Дата: 19/07, 10:26

Снимка Булфото, архив
           
Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков забрави да дойде за уговорено интервю в Националната телевизия и разговорът трябваше да се проведе по Вайбър. "Малко несериозно поведение от Вас, г-н Божанков", заяви водещата на сутрешния блок на БНТ Христина Христова. Божанков уточни, че имало "непредвидено обстоятелство" и че не го изяснява, за да не губи време за интервюто.

"Политическата криза се задълбочава. Ние представихме формула - 3 месеца, за да се формира мнозинство около приоритети. Можехме и ние като ГЕРБ да предложим партиен кабинет и да се измъкнем от ситуацията, но сега предлагане на конкретни имена не е удачно, създава конфликти, каза депутатът, според който "са натрупани лични отношения", заяви той.

Според Божанков, преговорният екип е избран внимателно и е работил добре. Той предупреди - проблемите с корупцията, с правосъдната система, с прозрачния избор на членове на регулаторите, си остава. "Затова искаме съдебната реформа да бъде завършена докрай", заяви народният представител. За ДПС и кое ДПС ще предпочете ПП-ДБ - на Доган или на Пеевски, той каза: "Не може да има добро и лошо ченге - може да има справедливост, когато изберем нов главен прокурор, нов Висш съдебен съвет, но това се случи по ясни правила".

Депутатът даде за пример Франция и как Еманюел Макрон предизвика избори, имаше огромна активност при гласуването (70-тина процента) и страната "не падна в ръцете на крайната десница". Обединението е по приоритети - две теми са еврозоната и Шенген, посочи първо Божанков, после добави съдебната реформа. При трети мандат за съставяне на правителство ще участваме с тези приоритети, които защитаваме, добави той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Част от къмпинг "Нестинарка" е под вода заради пороя
Дата: 02/09, 20:55

Министър Запрянов поиска от Главчев да освободи заместника му
Дата: 02/09, 20:39

Петър Стойчев с нов световен рекорд
Дата: 02/09, 20:27

Магистрала "Тракия" 6-и час е запушена, иначе мъката ни е къде е Доган, разгневи се Бенатова
Дата: 02/09, 20:23

„ЛИНА“ отвори две манипулационни в град Добрич и още една в град Варна
Дата: 02/09, 20:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия