Голяма измама в OLX и няма връщане


Дата: 03/09, 11:58

Кадър Ютуб

В продажба се появиха фалшиви процесори Ryzen 7 7800X3D. На външен вид те са много подобни на истинските чипове на AMD, но нямат най-важното – силициеви кристали. С две думи, напълно ненужни са, пише technews.bg.

Известният компютърен ентусиаст и блогър Роман “der8auer” Хартунг алармира за за измами с най-популярния процесор на AMD. Частно лице продаде на абонат на блога на Хартунг фалшив Ryzen 7 7800X3D, който изобщо не работи. Ентусиастът закупил такъв “чип” за проучване и разказва как фалшификатът да бъде различен от истински процесор.

Фалшивият процесор е закупен в Румъния чрез платформата за обяви OLX. Сайтът не позволява на клиентите да връщат артикули, ако са закупени от физически лица. Съществува обаче система за защита, която позволява на купувачите да предявяват искове срещу продавачите, ако доставената стока е измамна, и гарантира, че измамникът никога няма да получи плащане.

За съжаление, някои купувачи, в опит да спестят пари, често извършват сделки директно с продавачи извън платформата и така не могат да се възползват от системата срещу измамници.

Продажбата на фалшиви процесори се практикува от много дълго време. Има няколко метода за такава измама. Понякога купувачът получава напълно различен процесор от този, който е поръчал; понякога това е лазерно гравиран чип; а в други случаи капакът на топлоразпределителя (IHS) е инсталиран върху празен субстрат, който никога не е съдържал процесорни ядра.

Продължени ев https://technews.bg/article-162483.html



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъж ще лежи в затвора, след като обра тъща си
Дата: 15/09, 15:15

Жена издъхна в ръцете на планински спасители от внезапно застудяване в Алпите
Дата: 15/09, 15:12

Затвориха пътя Варна - Бургас задари катастрофа
Дата: 15/09, 14:51

Професор Кантарджиев: Холерата води до безпомощно състояние
Дата: 15/09, 14:48

Силен трус удари Индонезия в 12,54 часа българско време
Дата: 15/09, 14:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия