Арестуваха Риад Саламех за присвояване на над 40 млн. долаара


Дата: 03/09, 17:19

кадър MTV Lebanon, youtube

Бившият управител на Централната банка на Ливан Риад Саламех беше арестуван след разпит за предполагаемо присвояване, съобщи съдебен служител за АФП.

Прокурорът „арестува Саламех, след като го разпитва в продължение на три часа по подозрения в присвояване на средства от Централната банка в размер на над 40 млн. долара“, заяви служителят, пожелал анонимност, тъй като не е упълномощен да говори пред медиите.

Това е първият път, в който Саламех се явява пред ливанската съдебна система, откакто напусна 30-годишния си пост в края на юли миналата година, без да има наследник. Той е смятан за основен виновник за драматичния икономически срив в Ливан и срещу него са повдигнати множество обвинения, включително за присвояване, пране на пари и укриване на данъци, в рамките на отделни разследвания в страната и чужбина.

Той е издирван от властите във Франция за предполагаеми финансови престъпления. Интерпол е издал червени бюлетини срещу него. Ливан не екстрадира свои граждани.

Саламех многократно е отричал да е извършил каквото и да било нарушение. Ливан замрази банковите му сметки, а Великобритания, Канада и САЩ наложиха санкции на бившия служител.

През юни германски съд отмени заповедта за арест на Саламех, тъй като той вече не може да използва поста си, за да прикрива доказателства, заявиха прокурори. Съдебното решение обаче „потвърди спешните подозрения по отношение на обвиненията, отправени към заподозрения“, предаде БГНЕС.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нетаняху заминава за САЩ на среща със световните лидери
Дата: 15/09, 16:46

Привикват македонския посланик у нас заради гаф на срещата Радев - Силяновска
Дата: 15/09, 16:26

Първото светско училище у нас е на 400 години и продължава да посреща децата
Дата: 15/09, 16:14

Морето изхвърли още един именит водолаз край Черноморец
Дата: 15/09, 16:05

ПП-ДБ изпратиха до ГЕРБ писмо, Бойко Борисов им отвърна: Манипулирате нещата
Дата: 15/09, 16:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия