Хампарцумян и Харизанов попиляха Стив Ханке за твърденията му за България


Дата: 21/09, 13:02

Политическият дебат в България е на примитивното ниво на зелена еуглена. Това заяви по Нова телевизия банкера Левон Хампарцумян. Той остро критикува коментарите на икономиста проф. Стив Ханке, че България няма защо да приема еврото, защото е във валутен борд.

 

Двата големи дефицита на предизборната кампания са липсата на разговори за политика и липсата на лидерски дебат. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов, който гостува в студиото заедно с Хампарцумян. Двамата се обединиха срещу изказванията на Ханке, които смятат за тенденциозни.

„Голяма част от хипотезите имат за цел предварително да уязвят определени партии и да настроят хората срещу тях. Лидерският дебат е единственото решение. Липсата му е много голям проблем. Единственият, който се опитва да говори за това, е Борисов, но той изглежда сам дори в ГЕРБ. Дебатът е шанс човек да покаже добрите си страни”, смята Харизанов.

„Стив Ханке си има една хубава пенсия и живее в друга държава. Той си е узурпирал позицията „баща на българския валутен борд”, което най-вероятно му върши академична работа в професорските му неща. Но всъщност валутният борд го направи Доплер с хора от Виденовото правителство, български екипи и такива на Международния валутен фонд”, посочи Хампарцумян.

„Не много бордове са успешни в света. Българският е един от малкото, който донесе добри резултати”, добави той.

„Много често забравяме, че сме конкуренти с останалите държави. Ханке е от държава, чийто интерес е световните пазари да се доминират от американския долар”, каза Харизанов. Според него „да очаквате да каже нещо добро за еврото е в сферата на добрите пожелания” и най-вероятно никога няма да се случи.

 

кадри Нова телевизия 

„Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст каква корумпирана държава сме. Тук няма политик, който дори да се доближава до финансовите успехи на Пелоси и мъжа ѝ”, добави той и поясни, че това не означава, че в България няма корупция, но това не е и основание за коментара на Ханке.

„Няма значение какво говори Ханке, има значение ние какво виждаме тук”, заключи Харизанов.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Почина легенда на телевизията, гласът му познават и децата
Дата: 21/09, 15:29

Георги Лозанов: Живеем в хибридно общество, в полудемокрация
Дата: 21/09, 15:19

Катастрофа с пострадал пречи на движението край Вакарел
Дата: 21/09, 15:09

ГЕРБ обявиха кои листи ще водят Борисов, Фандъкова и Назарян
Дата: 21/09, 15:01

Митко Щерев: Прощавам се с публиката
Дата: 21/09, 14:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия