Пеевски: Всички политици и институции да се обединим за пресичане на антибългарската кампания от РСМ


Дата: 20/09, 16:28

Булфото

Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена от „Пресцентър на ДПС“, пише БТА.

Според позицията на Пеевски продължаващите обидни изказвания за България и българите от страна на политически лидери от РСМ още веднъж са показали, че от българска страна все още не се предприемат необходимите категорични действия, с които да се пресече тази "вълна на унижение и обида към държавата". 

„Ако искаме да сме на нивото на отговорността, която са ни възложили българските граждани, всички политици и институции трябва да се обединим, за да защитим националната си чест и достойнство, независимо от политическите ни принадлежност и пристрастия“, пише още Делян Пеевски. 

В позицията си той настоява още за незабавни и адекватни действия от българските институции, главно от страна на Министерство на външните работи. „Тези действия трябва да включат и ангажирането на вниманието на европейските институции, тъй като разширяването на Европа е стратегическа цел, която не бива да бъде подкопавана от възможността в европейското семейство да проникнат структури, които предварително не приемат политиките на добросъседство, толерантността и единството и са проводници на опасно руско влияние в общността“, заявява още той, цитиран от „Пресцентър на ДПС“.

По-рано днес служебният премиер Димитър Главчев каза, че не смята, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще ѝ помогне да стане член на Европейския съюз (ЕС). Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност. Република Северна Македония просто трябва да спазва изискванията на ЕС, за да стане член на ЕС, смята Главчев.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова днес Република Северна Македония да спазва поетите задължения, да прилага правно обвързващите споразумения и да продължи с решимост реформите по пътя към ЕС след вчерашната си закрита среща с премиера на Северна Македония Християн Мицкоски. От своя страна премиерът Мицкоски каза, че РСМ не може повече да приема ултиматуми, а процесът на евроинтеграция трябва да бъде основан на постижения, а не на билатерализация, на двустранни въпроси, които ще бъдат решаващ фактор.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Израел атакува Бейрут
Дата: 20/09, 18:24

Историческа сграда във Варна светва в зелено
Дата: 20/09, 18:15

Двама с обвинения за откритото скъпо вещество в Пловдивско, можело да се използва за мръсни бомби
Дата: 20/09, 18:10

Затварят басейна "Алекси Алексиев" във Варна
Дата: 20/09, 17:56

Започва ново дело за тежката катастрофа на Лютви Местан, при която загина бебе
Дата: 20/09, 17:401 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия