Ген. Атанасов обясни как може да излезем от кризата


Дата: 21/09, 17:04

Снимка Булфото

Генерал посочи решение за излизане от политическата криза.

Провалът на ротацията е бил краят на джентълменството – така лидерът на ДСБ Атанас Атанасов коментира предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за джентълменско споразумение.

Според него, тяхната коалиция има план за излизане на страната от политическата криза. На първо място им трябва обединителна фигура за премиер.

„Тъй като си нямаме доверие с другите евроатлантически партии, най-вече с ГЕРБ, ни трябва алтернативен механизъм за редовна власт. Ето защо смятаме, че решението е в намирането на авторитетна личност, която да е надпартийна – да е равно отдалечена от всички партии, но да има висока политическа култура. Трябва ни точно такава обединителна фигура. Така че тези, които искат да участват в създаването на редовна изпълнителна власт, която да е партийно отдалечена, да подкрепят този наш план“, призова ген. Атанасов в интервю за БНТ.

Няма да коментирам разцеплението на ДПС, тази партия се разцепи от преяждане с власт, каза още той, пише debati.bg.

ПП-ДБ се бори за първа политическа сила, имаме план как да се преодолее политическата криза, обясни Атанасов. Този план бе изработен от ДСБ, уточни той.

Служебната власт трябва да бъде прекратена. Лобирам за това да се създаде евроатлантическо мнозинство и редовно правителство, каза още Атанас Атанасов.

По отношение на войната в Близкия изток трябва да сме много внимателни – и политици, и експерти. По някакъв начин се опитват да ни натопят в тази афера и мисля, че българската държава няма никакво отношение към този проблем, коментира Атанасов по повод взривените пейджъри в Ливан и българската връзка.

„Някакви преводи може да са правени през частни банки, нека институциите да ги изясняват, да не си навлечем някаква беля на главата. Аз не желая да коментирам. Война се води в Близкия изток. Убиват се хора, инфраструктура се руши. Страшно е там. Нещо подобно е това, което става в Украйна. И международната общественост, великите сили трябва да полагат някакви усилия тези конфликти да бъдат прекратявани. Защото човешкият живот е най-голямата ценност в демокрацията“, посочи Атанасов.

Българските служби отхвърлиха всякаква връзка на България с пейджърите бомби
По думите му, всяка една война и всеки един въоръжен конфликт преследват и психологическия ефект за всяване на страх в противника и няма нищо изненадващо при съвременните технологии. Атанасов се надява да няма последици за нас от представителството, което е регистрирано от норвежец в София и което извършва плащането:

„Смятам, че това представителство, тази фирма е част от цялата оперативна разработка, за да се отклони вниманието от противника.“

В неизвестност е норвежецът, собственик на замесената българска фирма
Атанас Атанасов каза още, че държавният глава трябва да спазва законите визирайки, че има закон за дейността на Консултативния съвет за национална сигурност, който той не спазва. Това са политическите сили, които участват в управлението на страната и трябва в президентство да бъдат канени, да бъдат коментирани и обсъждани проблемите на националната сигурност, поясни той.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Юноши на "моряците" направиха равен в София
Дата: 21/09, 20:13

Таланти на Черно море изгубиха дербито от Спартак
Дата: 21/09, 20:10

Евгени Минчев: Научих от медиите, че съм номиниран за депутат от БСП
Дата: 21/09, 20:06

Фратрия изпусна победата в Каварна
Дата: 21/09, 19:57

Задържаните за контрабандата с радиоактивния америций станаха трима
Дата: 21/09, 19:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия