Министър Цоков за телефоните в училище: Има си ясни текстове и наредби


Дата: 16/09, 12:15

снимка Булфото

В Закона за училищното и предучилищно образование има забрана за използване на телефони по време на учебния процес. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков пред БНТ за началото на учебната година.
"В правилниците на много училища има конкретни текстове, свързани с това как се оставят телефоните в съответния учебен час. Всъщност това е една дискусионна тема във всяко едно общество. И аз съм по-скоро за този модел, към който се придържа Франция и трябва да се изпробва в определен брой училища как ще се отрази на такава пълна забрана."
Учениците се разсейват при използване на мобилни телефони в учебните часове. Трябва да се помисли сериозно как забраната да бъде въведена, ако бъде въведена изобщо. Като служебно правителство не можем да вземем такова решение, но можем да поставим въпроса на обсъждане.

Проф. Цоков уточни, че трябва да бъде направен анализ, а също и като служебен министър и екипът му не могат да взимат такива кардинални решения, за да се въведе забрана за ползване на телефони в клас.

Министърът каза още, че сме на едно средно и малко под средното ниво на дигитализация в българското училище. Това е показало и по-доброто функциониране на образователната система по време на ковид пандемията и обучението от разстояние в електронна среда. Трябва да се намери най-добрият начин за смислено използване на технологиите и в класната стая, и извън нея.
"Затова ние разработихме една визия за дигитализация на образователната система, включително за използване на изкуствен интелект, която ще предоставим на следващия редовен екип в Министреството на образованието и науката, за да може тя наистина да стане действаща и наистина дигитализацията да бъде важен елемент от промяната на образователната система", допълни Галин Цоков.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 19/09, 02:20

Ноле: "Благодаря на моя домакин и партньор по караоке, Григор Димитров"
Дата: 19/09, 02:00

Интер и Манчестър Сити завършиха 0:0
Дата: 19/09, 01:30

Германия няма да замрази износа на оръжие за Израел
Дата: 19/09, 01:20

ПСЖ започна с победа новия сезон в Шампионската лига
Дата: 19/09, 01:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия