Екшън в Казанлък: Простреляха в гърба моторист при полицейска гонка


Дата: 27/09, 16:05

Пиксабей

Инцидент с полицейско преследване, стрелба и арест на мотоциклетист разтърси спокойствието на Казанлък и околностите му в четвъртък вечерта. Районна прокуратура - Стара Загора започна разследване по случая, който включва множество нарушения на закона и повдига въпроси относно полицейските процедури, пише "Дунав мост".

В четвъртък, 26 септември 2024 година, около 18:00 часа, рутинна полицейска проверка в град Казанлък се превърна в напрегната гонка. Патрулиращи служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) забелязали мотоциклет без регистрационни табели и подали сигнал на водача да спре.

Вместо да се подчини, 30-годишният мотоциклетист увеличил скоростта, игнорирайки звуковите и светлинни сигнали на полицейския автомобил. Преследването продължило извън градските граници, достигайки до село Овощник, област Стара Загора.

В околностите на селото водачът най-накрая спрял мотоциклета, но продължил да се опитва да избегне ареста, скачайки от возилото и опитвайки се да избяга пеша. В този момент ситуацията ескалирала драматично.

Един от полицейските служители, виждайки, че заподозреният продължава да не се подчинява на заповедите за спиране, взел решението да използва служебното си оръжие. Стреляйки със стоп-патрон, той успял да спре бягащия мъж, но едновременно с това му причинил нараняване в гърба.

Раненият мотоциклетист бил незабавно транспортиран до близката болница, където преминал през хирургическа интервенция. Според медицинския персонал, няма опасност за живота му, но остава под наблюдение.

При претърсване на личните вещи на задържания, в предпазната му каска били открити две пакетчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Предварителните тестове показали, че става въпрос за метамфетамин - наркотик от групата на високорисковите вещества.

Допълнително разследване разкрило, че мотоциклетът, управляван от заподозрения, не е бил регистриран по установения законов ред.

В резултат на инцидента, Районна прокуратура - Стара Загора е образувала досъдебно производство за четири отделни престъпления:

  1. Държане на високорисково вещество (метамфетамин)
  2. Отказ от извършване на полицейска проверка
  3. Управление на нерегистриран мотоциклет
  4. Възпрепятстване на служители на МВР при изпълнение на служебните им задължения

Паралелно с това е започнато и второ разследване, фокусирано върху действията на полицейския служител, използвал огнестрелно оръжие. Това производство се води за причиняване на телесна повреда от полицейски орган при или по повод изпълнение на службата му.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С местен референдум: Казанлъчани решават бъдещето на паметника "Бузлуджа"
Дата: 27/09, 18:30

"Баш Майстора" с нов търговски център във Варна
Дата: 27/09, 18:30

Кои криптовалути, различни от Биткойн и Етериум, си заслужава да следите през 2024 г.
Дата: 27/09, 18:30

Тръмп обеща пред Зеленски да прекрати войната в Украйна
Дата: 27/09, 18:22

ЕС е обезпокоен за производство на руски бойни дронове в Китай
Дата: 27/09, 18:151 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия