Бургас привлече мощен инвеститор с 40 хиляди служители в авиацията


Дата: 22/07, 15:26

Кадър община Бургас

Делегация от представители на американската компания "Ханиуел еърспейс“ (Honeywell aerospace) посети Бургас. В нейния състав бяха директорът по силови системи, директорът на направление стратегически доставчици и други високопоставени мениджъри. Те гостуваха в Научно-изследователския и производствен комплекс на компания, която стартира своята дейност в Индустриален и логистичен парк – Бургас, Фаза 1. Тази компания е единственият партньор на "Ханиуел еърспейс“ в България.

Делегацията от САЩ бе приета и от кмета Димитър Николов. Той ги посрещна с добре дошли и гарантира пълно административно съдействие от страна на Община Бургас за развойната им дейност тук.

От страна на компанията изразиха задоволство от резултатите на посещението, техническите и организационни  възможности на компанията, построената база и въведеното в експлоатация оборудване. Споделиха и впечатленията си за перспективите на развитие в Бургас и в частност в Индустриалния парк.

В разговора с кмета представителите на "Ханиуел еърспейс“ заявиха готовност за сътрудничество при развитието на дуално обучение, насочено към подготовка на кадри за производството.

Посещението на делегацията бе свързано с финализирането на многомесечни преговори, технически  изпитания и сертификация, включително за съответствие на нормите и изискванията на американските регулатори, както и за стартиране на същинското производство по изпълнението на договора им със бургаската компания. Така в Бургас вече ще се изпълнява нанасяне на термоустойчиви покрития по електронно-лъчев способ върху детайли от горещия тракт на турбините на авиационни двигатели, както и техния ремонт, чрез прилагане на иновационни технологии и уникално оборудване.

"Ханиуел еърспейс“ е американска компания, производител на авиационни двигатели и авионика, включително спомагателни силови установки и друга авиационна продукция.

Ежегодните й приходи са от порядъка на 10 милиарда щатски долара, при 40 000 служители.

"Ханиуел еърспейс“ са известни като изобретатели на автопилота, 3D радарната система за следене на промяната на времето по време на полет, а в днешно време притежават много патенти и разработват куп други иновации в авиацията.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Синът на президента на САЩ Джо Байдън се призна за виновен за укриване на данъци
Дата: 06/09, 21:23

Хороскоп за събота 7 септември: Задължително на фитнес да иде зодия
Дата: 06/09, 21:18

Голям проблем с ТЕЛК комисиите
Дата: 06/09, 21:15

Психолог: Телефонът може да доведе до късно проговаряне на децата
Дата: 06/09, 21:11

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 06/09, 21:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия