Еврозаконодателството готви промени за отглеждането и убиването на селскостопански животни


Дата: 02/10, 09:28

Пиксабей

Очакват се промени в законодателството на Европейския съюз за отглеждането на животните в селското стопанство. Това заяви за БНР Петя Алтимирска, председател на Сдружение КАЖИ - "Кампании и активизъм за животните в индустрията" във връзка със Световния ден на селскостопанските животни, който отбелязваме днес.

Над 80 милиарда животни са убивани всяка година за човешка консумация, сочат данни на ООН. За да се повиши информираността за методите за тяхното отглеждане и третиране по инициатива на американска организация за права на животните през 1983 г. бива отбелязан за първи път Световният ден на селскостопанските животни.

"Целта е да се привлече внимание към милиардите животни, които се отглеждат и се убиват в индустриалното животновъдство всяка година. Този ден е избран също така, защото съвпада а раждането на Махатма Ганди и цели да популяризира философията и практиката на ненасилието като средство за социална промяна и за постигане на мир. И двете събития – и Денят на селскостопанските животни, и Международният ден на ненасилието всъщност са свързани с етичните принципи за защита на живота и страданието към всички живи същества", обясни Петя Алтимирска от сдружение КАЖИ.

В новата Еврокомисия вече ще има ресор, посветен както на здравеопазването, така и на хуманното отношение към животните. Защо това развитие е важно, обяснява активистът Петя Алтимирска.

"Една от големите стъпки, която беше направена тази година, е свързана също с това, че вече има еврокомисар, който ще се занимава специално с хуманното отношение към животните. Предстои този еврокомисар и дирекцията да разгледат ревизията на законодателството, което трябва да се направи специално за селскостопанските животни, което всъщност ще спести страдания на милиони животни", каза председателят на сдружение КАЖИ.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лекар обясни на водещите на "Преди обед" как да се преглеждат за рак на гърдата
Дата: 02/10, 11:13

Лора Капустина се ядоса и счупи закачалката в автомобила си
Дата: 02/10, 11:071 Коментар

32-годишна жена запали къща в Казанлъшко
Дата: 02/10, 11:04

ОАБС Парекордзаган Варна: Вярвайки в Справедливостта очакваме Левон Манукян да дирижира следващия ни концерт
Дата: 02/10, 11:02

Изкачване с щурмова стълба и бойно разгръщане от мотопомпа са част от уменията, демонстрирани в международен турнир във Варна
Дата: 02/10, 10:55

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия