Социолог посочи опасен феномен в нашата политика


Дата: 27/09, 18:03

Редактор: Недко Петров

Стопкадър бТВ

Социолог смята, че хората са отвратени, омерзени и демотивирани от политиците.

Според Боряна Димитрова имаме все по-ниска избирателна активност и все повече твърдите ядра участват в изборите, и голяма част от средно статистическия българин, който като гледа тези сцени, се отвращава и няма да гласува, след като не могат да се обърнат партиите към хората.

Тогава към кого остава да се обърнват, към тези, които се чувстват крайно маргинализирани хора, които ще отидат и ще кажат напук да гласуват и да кажат: Какви са тези, вижте какво прави като цялата така наречена легитимна политическа класа, не може да произведе никакво управление, дай пък да гласуваме малко от типа на сеирджиите, заяви по бТВ социологът от „Алфа рисърч“.

Опасния феномен, това искам да обобщя, е този вече политиците да не се обръщат към хора, които да представляват техни интереси, а да се обръщат към хора които ей така ще гласуват напук, защото са видели някакви типажи, добави Димитрова.

Арогантното държание и странния речник в парламента е прескачане на изборната бариера на някакви екзотични образования, и после да се питаме нестандартното е хубаво, но колкото по-арогантно се държиш, тогава привличаш този вот не на хора, които търсят политическо представителство, а на тези, които търсят по този начин да накажат политиците, каза още социологът.

После обаче да не се учудваме защо в парламента има такива образования, които дори не могат и да се задържат. Не знам за колко време величествено се разпадна „Величие“, имаше ли месец и половина, и които също допринасят за безплодността на това да се състави управление, отправи още критики към политиците Боряна Димитрова.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В 40 училища въвеждат инструменти за оценка на качеството на образованието
Дата: 27/09, 20:24

Старт на предизборната кампания: 19 партии и 9 коалиции влизат в битка
Дата: 27/09, 20:09

Пуснаха под парична гаранция шофьора, убил в катастрофа пешеходци в Бургас
Дата: 27/09, 20:01

Безплатни консултации с детски невролог в София на 5-ти октомври 2024 г.
Дата: 27/09, 20:00

Външният министър за предложението на Орбан: България няма нужда от посредници
Дата: 27/09, 19:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия