Мицкоски: България премина червената линия с липсата на македонското знаме на срещата между Силяновска и Радев


Дата: 16/09, 13:51

снимка Булфото

Македонският премиер Християн Мицкоски атакува България заради липсата на македонското знаме по време на срещата между президентите Гордана Силяновска-Давкова и Румен Радев в София. Срещата между двамата президенти не беше официална, нито самото посещение на Силяновска в страната ни.

„В миналото, когато македонското достойнство се унижаваше и продаваше, тогава мълчаха, превиха гръб и бяха съблазнени от тези, които ни унижаваха и тъпчеха. Сега нещата се решават по дипломатически път и се изпращат протестни ноти. Вече няма да имаме дипломация с превит гръбнак - когато се премине червената линия, трябва да се реагира. Ако не реагирате, изключението ще стане практика”, заяви Мицкоски в коментар за разговорите в София миналата седмица.

Мисоцки посочи, че за него е важно „Европа и светът да видят открито какви са истинските намерения на ръководството в София”.

„Истинските им намерения не са българите (да бъдат вписани) в Конституцията, това е най-малкият проблем. Тук нуждата от показване на мускули е много по-голяма. Винаги сме готови да отвърнем на добросъседските отношения с доброта, но когато червените линии бъдат прекрачени, трябва да се намесим, както е сега. Затова ще връчим протестна нота на посланика на източната ни съседка”, каза Мицкоски.

„Имаше реакция от кабинета на президента. Беше пределно ясно защо не реагирахме още в този ден (13 септември) - от уважение към загиналите летци в България. Не искахме да създаваме напрежение. Преди се мълчеше и никой не се притесняваше и това беше европейската ценност, а сега защо сме реагирали? Затова ще реагираме при всяко преминаване на червената линия. Нямаме намерение да превиваме гръбнака на македонското общество”, добави лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Относно работата на смесената Историческа комисия, която има нов състав от македонска страна, Мицкоски коментира, че това са процеси, които продължават десетилетия. „Имаме такива примери в Европа. Всяко прибързано решение ражда прибързани изводи, а те могат да бъдат грешни. Ето защо очаквам в добросъседски дух членовете на комисията от двете страни да разговарят”, добави още северномакедонският премиер, пише БГНЕС.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 02:30

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 19/09, 02:20

Ноле: "Благодаря на моя домакин и партньор по караоке, Григор Димитров"
Дата: 19/09, 02:00

Интер и Манчестър Сити завършиха 0:0
Дата: 19/09, 01:30

Германия няма да замрази износа на оръжие за Израел
Дата: 19/09, 01:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия