Израел нанесе удари в Иран


Дата: 26/10, 10:57

кадър: Nova, архива

Експлозии избухнаха в иранската столица Техеран и близкия град Карадж, съобщават местни медии. Изданието „Аксиос“ цитира информирани източници, според които Израел е извършил въздушни удари на иранска територия.

Друг източник, цитиран от Си Ен Ен, заявява, че израелската армия е започнала ответна операция в отговор на масираното ракетно нападение на Ислямската република по Израел в началото на месеца. Часове след станалото тогава израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че иранската страна е направила голяма грешка, за която ще си плати.

След началото на операцията сега говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви, че военните извършват „прецизни удари срещу военни цели в Иран в отговор на продължилите с месеци от страна на иранския режим по Израел“, съобщава БНР.

„Режимът в Иран и подкрепяните от него организации в региона атакуват постоянно Израел от 7-ми октомври миналата година по няколко направления, включително чрез директно нападение от иранска територия. Като всяка друга суверенна държава в света, ние имаме правото и задължението да отговорим. Нашите нападателни и отбранителни възможности са напълно мобилизирани, ще направим каквото е необходимо, за да защитим страната си и народа си.“

Иранската агенция „Фарс“ съобщава, че Израел е атакувал няколко военни бази около Техеран. Целите не включват енергийна инфраструктура.

Иранските авиационни власти обявиха, че страната е затворила въздушното си пространство и мярката ще важи до 8,30 часа българско време. По-рано  местната държавна телевизия съобщи, че работата на двете техерански летища е нормална и по график.  

Tранспортното министерство в съседен Ирак обяви, че спира полетите над цялата територия на страната до второ нареждане заради напрегната ситуация в района.

Според телевизия „Фокс Нюз“ Белият дом е бил информиран за въздушните удари по Иран малко преди началото им.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Срещу 10 000 лева: Пускат собственика на балона, от който парашутист скочи и загина
Дата: 26/10, 13:26

Бакшишът само в джоба на работника: Великобритания приема специален закон
Дата: 26/10, 13:22

Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 26/10, 13:20

България се моли за легендата Мария Янакиева
Дата: 26/10, 13:19

Тежък удар за Диона: Съобщи тъжна новина
Дата: 26/10, 13:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия