Зеленски: Имам план за прекратяване на огъня


Дата: 07/09, 23:19

снимка: Булфото

Имам план за прекратяване на огъня и ще го покажа на Джо Байдън, на Доналд Тръмп и на Камала Харис. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на интервю за шест италиански медии, дадено в Чернобио, в Северна Италия, където той участва в ежегодния форум "Амброзети", съобщават  РАИ Нюз, АНСА и "Република". Зеленски изрази надежда, че до ноември ще може да представи плана си на американските представители.

"Надявам се, че ще имам възможност да покажа този план на Байдън и на кандидатите за президент на САЩ - Харис и Тръмп, и да получа отзиви и мнения за него", казва президентът на Украйна.

"В момента не сме споделили нищо. Първият контакт ще бъде с Байдън. В плана говорим не само за оръжия, но и за важни глобални въпроси. Накратко, говорим за конкретен пакет от мерки в областта на отбраната. И ако го имаме, това ще бъде силно възпиращо средство за Русия и за приключване на войната при условията на дипломацията", заяви още той.

Зеленски добави, че иска да покаже плана на действащия президент на САЩ, защото в него има някои точки, които зависят от Америка.

В интервюто относно операцията на украинските сили в Курска област Зеленски заяви, че тя е постигнала резултатите и е показала, че въпреки, че някои са прогнозирали, че украинските сили ще бъдат изгонени от руска територия след няколко дни, украинската армия е още там, след месец.

"С операцията в Курск постигнахме целта за натиск над Путин от страна на руския народ и намалихме натиска на руските войски над Харков и други зони, а също не позволихме и окупацията на Сумска област", каза Зеленски, предава БТА. 

Относно промените в правителството на Украйна той заяви, че те са направени, за да има нова енергия. Промените се дължат на факта, че войната продължава, а всеки човек се уморява. "Но Украйна няма шанса да победи, ако се е уморила и промяната на някои министри позволява да се влее нова енергия", посочи той. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хороскоп за вторник 17 септември: Да не бърза за никъде зодия
Дата: 16/09, 21:00

Слави: Паметта на загиналите пилоти не заслужава политически заигравки
Дата: 16/09, 20:55

Образува ли се отбор в отбора на Гордите? Заформи се първата интрига в „Игри на волята“
Дата: 16/09, 20:52

Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня на медицинския преглед
Дата: 16/09, 20:48

ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за регистрация
Дата: 16/09, 20:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия