Кметът на Елин Пелин: В складовете работят изключителни специалисти. Трагедията е жестока, не мога да си я обясня


Дата: 26/07, 20:11

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв 

Хората вече се връщат по домовете си. Знаем, че експертите вече са правили опит да навлязат до мястото на инцидента и по думите им няма опасност от възпламеняване. Оставаме с надеждата, че това наистина няма да се случи. Остават остатъчните взривове, но това е от предишните складове. 

Това коментира пред Нова тв кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов. 

Извънредната ситуация все още остава в сила заради правилата. Според едно от тях чак след 24 часа от последния взрив сапьорите могат да влязат на терен и тогава евентуално може да се свали извънредното положение, което е частично. В този период се оглеждат щетите, нанесени до момента, коментира той.

Последният взрив, който чухме е отпреди около 20 минути. Всеки един последващ взрив удължава времето и докато не минат 24 часа без взрив сапьорите не влизат на терен, обясни той.

Хората вече се връщат в домовете си. Ние веднага сформирахме кризисен щаб, който да направи оглед на щетите. За момента се виждат доста счупени прозорци. По първоначална информация са пострадали седем къщи, но в момента огледът продължава, така че броят ще расте. Има оплаквания от паднали мазилки, някои хора говорят за спукани зидове, което не знам дали е така, но трябва експерти да огледат и да дадат своята експертиза, коментира той.

Още вчера, щом получих информацията в 18,37 часа, се обадих на изпълнителняващия длъжността кмет Николова, която свика кризисния щаб и обяви частично извънредно положение с час 19 часа. Когато направим описа, ще предадем документите на Комисията за бедствия и аварии, която до сега винаги е съдействала на пострадалите, посочи той.

Това съоръжение е от клас А, което е висок клас на сигурност с всички разрешителни през държавните институции. Не случайно този случай се води от тях, тъй като ние нямаме правомощия. Този клас А се води по-висок от юристдикцията, която една община има и притежава. Извън закона мога да кажа, че познавам собственика и хората, които работят на територията на складовете - те са изключителни професионалисти и спазват всички норми за сигурност. Така че изненадата ми от този инцидент е голяма. Трагедията е жестока. Все още не мога да си я обясня,, но тепърва предстои да се изяснява, коментира той.

Моля се на Господ да не се случи нещо по-страшно. Слава на Бога този склад, този бункер наистина издържа, коментира той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мицотакис обеща увеличение на пенсиите и минималната работна заплата
Дата: 08/09, 02:00

34 гола в 9 мача в турнира Лига на нациите
Дата: 08/09, 01:42

Чарлз Трети отбелязва втората годишнина от възкачването на престола
Дата: 08/09, 01:30

Сатурн ще е най-близо до Земята в неделя
Дата: 08/09, 01:00

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 08/09, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия