Протести застрашават графика на полетите на голямо международно летище


Дата: 26/07, 20:33

Пиксабей

Движението „Последното поколение“ обяви голям протест на Виенското летище, насрочен за  11 ч. утре, съобщи електронният сайт на австрийското радио и телевизия, предаде БТА. Предстои да се разбере дали ще има някакви ограничения на въздушния трафик. 

„Ще вдигаме много шум и ще предизвикаме вълнение“, с тези думи групата „Последно поколение“ обяви в социалните мрежи мащабната си акция на летището на Виена. Според говорителя на протестното движение ще се проведат митинги и гражданите са поканени да вземат участие в протеста.

Дали ще има и опити за насилствено проникване на пистата, както наскоро се случи на летището във Франкфурт, засега Последно поколение“ не уточнява. Във всеки случай летищните власти и полицията са се подготвяли за това. Според главния изпълнителен директор на летището на Виена Гюнтер Офнер 670 полицейски служители са в „пълна бойна готовност“.

Поради големината на летището пълният контрол на оградата на летището би бил предизвикателство, казва говорителят на полицията Раймунд Швайгерлехнер: „Имаме полицаи в униформи и цивилни, които патрулират на летището. Службата за сигурност на летището също е в готовност. Използваме безпилотни самолети и полицейски хеликоптер, за да осигурим сравнително пълно наблюдение“.

На уебсайта на летището ще бъде публикувана актуална информация за възможните проблеми в събота. В случай че има нарушения на въздушния трафик, съветът е пътниците  да се обърнат към съответната авиокомпания.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мицотакис обеща увеличение на пенсиите и минималната работна заплата
Дата: 08/09, 02:00

34 гола в 9 мача в турнира Лига на нациите
Дата: 08/09, 01:42

Чарлз Трети отбелязва втората годишнина от възкачването на престола
Дата: 08/09, 01:30

Сатурн ще е най-близо до Земята в неделя
Дата: 08/09, 01:00

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 08/09, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия