Каракачанов за трагедията в небето: Не са виновни военните, виновни са политиците


Дата: 16/09, 22:00

Кадър: Нова тв

След нелепата загуба на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, въпросът какво е довело до трагичния инцидент на "Граф Игнатиево" все още остава без официален отговор, пише dnes.bg

"Защо от 13 самолета летят само 4 от L-39 - учебно-бойните ни самолети. Не са виновни военните, виновни са политиците. Военните, когато наближи изтичането на един самолет, своевременно информират Щаба на отбраната, оттам - министъра на отбраната. Той е този, който трябва да осигурява необходимите средства за армията за поддръжка на техниката", коментира лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му министрите са изпълнители на външно-партийни политически поръчки. Той е на мнение, че трябва първо да подсигурим собствената си армия, а ако имаме нещо излишно - да го продадем и пак да го вложим в нашата армия.
"Който храни чужди армии - погребва своята армия. Намерихме 80 млн. лв. за Украйна да им подарим, да водят война, която няма нищо общо с нас, но не можем да намерим 20 млн. лв. да си поддържаме реактивната учебно-бойна авиация", каза Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

"Самолет, който се движи с 500 км/ч при такава ниска пределна височина - става въпрос за части от секундата, които водят до фатални последствия. Не ми се иска да вярвам, че някой е дал команда да се поема този риск", посочи лидерът на ВМРО.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Облачно в четвъртък, на места ще превали
Дата: 19/09, 04:00

НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 19/09, 03:00

На 19 септември рожден ден има Асен Балтов
Дата: 19/09, 03:00

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 02:30

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 19/09, 02:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия