Ива Митева: Проблемът е кой ще бъде служебният министър-председател


Дата: 26/07, 22:26

кадър: Bulgaria ON AIR

КС взе решение и отмени съдебната реформа. Бившият председател на НС Ива Митева коментира днешните решения в студиото на "Денят ON AIR”.
"Очаквано, гледайки как се разпределят гласовете в КС, гледайки и времето, за което КС се произнесе. Шест на шест гласа значи, че има отхвърляне на искането, което е опасно и не трябва да продължава повече. Въпросът не може да бъде пререшаван. Напоследък по тежки дела виждаме това 6 на 6 гласа. Няма на кого да се сърдим към днешна дата", коментира Митева.

Тя е на мнение, че КС не трябва да е политизиран. В него трябва да присъстват хора с висок морал, които да спазват Конституцията. Митева припомни, че през 2015 година отново е имало изменение на Конституцията и тогава Христо Иванов е напуснал коалицията, защото не се прие предложението му ВСС да е с 4-годишен мандат.

Трябва ли Главчев да бъде преназначен като служебен премиер?

"Може би да, защото това е нова въртележка. Отново трябва да се стигне до назначаване на министър-председател. Тук проблемът е кой ще бъде служебният министър-председател. Остана само управителят на Сметната палата", посочи бившият шеф на НС, пред Bulgaria ON AIR.

Според Митева, ако Конституцията е правена със сърце, трябваше да се променя с разум и търпение. "Такива не видяхме. Видяхме желание да се направят промените, защото сме ги обещали", подчерта тя.

"Като че ли дадоха урок на "Промяната", което ни обезкуражава всички. Всички жадуваме независима съдебна система. Това решение днес не ни дава повече надежда. Нека се замислим за направеното до този момент и изградим мост между всички в Народното събрание. Да не си създаваме образа на вечния враг, да започнем наистина да правим реформи", отправи апел Ива Митева.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мицотакис обеща увеличение на пенсиите и минималната работна заплата
Дата: 08/09, 02:00

34 гола в 9 мача в турнира Лига на нациите
Дата: 08/09, 01:42

Чарлз Трети отбелязва втората годишнина от възкачването на престола
Дата: 08/09, 01:30

Сатурн ще е най-близо до Земята в неделя
Дата: 08/09, 01:00

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 08/09, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия