Земетресението в Румъния прекъсна президентско интервю в Молдова


Дата: 16/09, 23:32

Снимка Булфото

 

Президентът на Република Молдова Мая Санду демонстрира забележително самообладание, когато земетресение в съседна Румъния разлюля телевизионното студио по време на нейно интервю.

Необичайното събитие се случи около 17:40 часа местно време, докато Санду участваше в предаване на обществената телевизия "Молдова 1". Точно когато президентът коментираше предстоящия напрегнат политически период, студиото осезаемо се разтресе от земен трус с магнитуд 5,2 по Рихтер, пише Дунав мост.

"Следващите няколко седмици ще бъдат много, много натоварени", заяви Санду секунди преди земетресението да прекъсне интервюто.

Реакцията на президента беше мигновена, но овладяна. Въпреки видимата изненада, изписана на лицето ѝ, Санду успя да запази присъствие на духа и дори да се усмихне, демонстрирайки завидно хладнокръвие в неочакваната ситуация.

Водещият на предаването реагира с професионализъм, като същевременно отбеляза уникалността на момента: "Боже мой, тук се случва нещо интересно. Премиера на живо, земетресение".

С характерното си спокойствие президентът Санду отговори: "Така изглежда, да", и се съгласи с водещия, че интервюто е имало "необичаен завършек".

Земетресението, чийто епицентър беше локализиран в сеизмично активния румънски регион Вранча, беше усетено не само в Молдова, но и в южните части на Украйна, както и в България. Въпреки силата си, трусът не причини материални щети в засегнатите райони.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 19/09, 05:10

Тагарев: Трябва да се изключи вариантът за техническа повреда
Дата: 19/09, 05:00

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 04:40

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 19/09, 04:30

Облачно в четвъртък, на места ще превали
Дата: 19/09, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия