Варненци настояват Общината да създаде зоопатрули


Дата: 20/09, 19:23

Снимка: МВР, архив

Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. За БТА единият от инициаторите на идеята - Стефан Курдов, поясни, че зад искането стоят хора, които обичат животните, имат домашни любимци и са противници на всякакво брутално отношение към бездомните животни в града. По думите му заедно с Ина Маринова и техни съмишленици те са излезли на своеобразен протест пред Общината днес и са се срещнали с кмета Благомир Коцев.

Зоопатрулите може да бъдат и от доброволци, допълни Курдов. Според него има много варненци, които биха се включили в инициативата. Идеята е патрулите да следят за инциденти и да сигнализират полицията, която да предприема бързо необходимите мерки. По думите на Курдов кметската администрация би могла да съдейства активно за разкриването на нарушителите чрез поставените видеокамери в града.

В групите в социалните мрежи има много сигнали за жестоко отношение към животните в различни части на Варна, обърна внимание Стефан Курдов и добави, че има случаи на стрелба срещу бездомни котки с въздушна пушка, както и на слагане на отрова по улиците.

С искането за създаване на зоопатрули ще бъде запознат и Общинският съвет, заяви Курдов. Предложението ще бъде представено още на сесията, планирана за 26 септември. Според Курдов с инициативата ще бъдат запознати и партийните централи с искане да бъде приет закон, който да гарантира хуманното отношение към бездомните животни на национално ниво.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Шумен няма да вдигат такса смет поне до 2028-а
Дата: 20/09, 22:20

Националните отбори на България записаха победа и загуба в деветия кръг на Шахматната Олимпиада в Будапеща
Дата: 20/09, 22:11

Чичото на Джокович оглави тениса в Сърбия
Дата: 20/09, 22:01

Падна първата жертва във войната на племената в „Игри на волята“
Дата: 20/09, 21:58

В неизвестност е собственикът на българската фирма, замесена с взривяващите се пейджъри
Дата: 20/09, 21:522 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия