6-годишно момиченце бе изоставено от родителите си пред францискански манастир във Варшава


Дата: 08/09, 14:44

Снимка Pixabay

Преди дни монахините във францисканския манастир във Варшава открили пред портите на обителта уплашено малко момиченце. Те били шокирани, защото макар понякога да намирали подхвърлени новородени, за първи път виждали пред себе си дете на такава възраст. 6-годишната Елиза била изоставена от родителите си заради безпаричие.

Според първоначалните данни от разследването бащата отвел Елиза във Варшава в края на август от градчето Насилск, на 50 километра северно от полската столица. След това на 31 август вечерта той я отвел пред манастира и й обещал да се върне, но изчезнал, оставяйки я сама.

Твърди се, че майката също е знаела за плана. Двойката смятала да емигрира в Нидерландия след като се отърве от детето, съобщава полският новинарски портал "Fakt", цитиран от Актуално. Вероятно липсата на средства и дълговете са станали мотивът за тази безсърдечна постъпка. 

На снимката, разпространена от изданието, момиченцето позира с розова рокля с ангелски крилца и с руси плитки на шестия си рожден ден, малко преди да бъде изоставена. Според разследващи при пристигането на полицията пред дома на детето, те открили пред вратата чували за боклук, в които били събрани детски вещи и играчки.

Според информацията на "Fakt" бащата Радек е работил по-рано като гастарбайтер в Нидерландия, а в Полша е лежал два месеца в затвора за неплащане на издръжка. 35-годишната майка Виола останала сама вкъщи с детето и постоянно вземала пари назаем, за да се издържат. Срещу родителите е повдигнато обвинение, а момиченцето е настанено в дом за сираци.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъж премина от Азия в Европа по въже
Дата: 17/09, 01:31

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 17/09, 01:20

След подвиг на Гергана Пейчева: България и Австрия не се победиха на Шахматната Олимпиада
Дата: 17/09, 01:19

В Левски го считаха за сигурен напускащ, а сега ще треперят без него
Дата: 17/09, 01:02

Пожарникар загина в битка с горските пожари в Португалия
Дата: 17/09, 00:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия