Треньорът на Спартак след загубата: Имахме доста кадрови проблеми


Дата: 23/09, 01:00

снимка: pixabay.com

Изказване на треньора на Спартак 1918 Варна Кириакос Георгиу след варненското дерби от 9-ия кръг на efbet Лигата срещу тима на Черно море, завършило 2:0 за „моряците“.

Кириакос Георгиу (треньор на Спартак 1918 Варна): "Загубата се дължи на това, че първите минути свириха дузпа срещу нас, вие ми кажете, аз не успях да я погледна, и това ни извади от равновесие. За сметка на това момчетата все пак се вдигнаха, имахме ситуация с Ахмед Ахмедов. Опитахме се пак да влезем в мача и успяхме през първото полувреме. През второто полувреме не можахме да влезем както искахме ние, да се опитаме да изравним. Една дълго топка, нашият халф-бек не можа да подсигури централния защитник, последва центриране, далечният халф-бек изпусна Дуду и 2:0. Оттам вече рухнахме. Опитахме се да влезем пак в мача, имахме ситуация на два пъти с Ромееш Ивей, но не можахме", каза той прд БТА.. 

Младият треньор обаче вижда и положителното в играта. "Но аз видях от момчетата, че всеки искаше да играе, всеки имаше желание от тези, които играха, и се опитаха да дадат всичко възможно за Спартак. Последните три дни през седмицата направихме всичко възможно да възстановим футболистите. Имахме доста кадрови проблеми. Това ни извади от равновесие за мача. Видяхте, че имаше доста промени в стартовия състав. Медицинският ни щаб направи всичко възможно да ги възстанови, не успяхме всички да ги възстановим, не ни стигна времето. Па Конате и Бернардо Коуто са контузени, надяваме се, че не е дългосрочно. Ромееш Ивей не беше готов за мача и той не беше готов да го пусна титуляр и помоли да влезе второто полувреме, за да може да бъде ефективен, колкото минути може повече. Оттам нататък е нормално когато има толкова много промени да се промени самият облик на отбора.

Ако трябва да говоря за тактика – ние искахме да излезем от тяхната контра преса и тази висока преса на противника. Много пъти тази дълга топка беше много ефективна, особено първото полувреме. Ахмед Ахмедов запази много топки, Антонио Вутов също се опита и направи много хубави неща първото полувреме. Просто нямахме точен пас.

В съблекалнята след мача им казах на момчетата, че трябва да си вдигнат главите. За мен всеки един от тях се стара, нямаше нито един, който да не иска Спартак да влезе в мача и да обърне резултата. Аз нямам претенции към тях, нямам проблем с футболистите. Те са страхотни момчета, искаха, но просто не се случи.

Аз феновете няма да ги коментирам. Феновете са си фенове, те милеят за отбора си, те направиха страхотна хореография, честитиха празника на всички българи, подкрепиха от първата до последната секунда отбора, свършиха си чудесно тяхната работа. Тяхната работа е да подкрепят отбора и те си я направиха. Това, че имат нещо към мен е друг въпрос, така е в нашата професия. Те имат право на мнение, всеки има право на мнение. Аз нямам проблем с това нещо.

Все още чакаме двамата футболисти. Не са тук и нямам още яснота. Чакаме ги доста дълго. Последните две седмици не успях да обърна внимание за тях, заради дербито и първите два мача. Трябва да намерим време да го направим, тъй като скамейката ни е доста къса, две-три контузии видяхте как изваждат отбора от равновесие, така че това са нормални работи, чакаме, нямам нова информация относно тези футболисти. И аз искам да са тук, и аз искам да имам повече възможности. Днес направих всички възможно със смените, които направихме, да променим хода на мача. Видяхте, че се опитах да вкарам колкото може по-офанзивни футболисти.

Аз поздравих всички футболисти, защото например Виктор Митев игра цял мач, а тази година той няма цял мач досега и се опита момчето да помогне колкото може. Както и Антонио Вутов, и Ахмед Ахмедов, и Кристиан Илич, и Ангел Грънчов, и Матео Петрошило, и Радослав Димитров. Радослав Димитров не е играл от колко време титуляр. Влезе момчето, опита се, даде всичко от себе си, така че аз нямам нищо към футболистите.

Нашата роля – на треньора, на ръководството, на феновете, ние всички заедно трябва да направим така, че футболистите да преодолеят възможно най-бързо този резултата, таза много неприятна загуба на наш терен, и следващия мач срещу Септември да покажем по-спокойна игра и да излезем от това напрежение. Нека това напрежение бъде само върху мен, нека аз да понеса цялото напрежение, нямам нищо против.“


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 23 септември рожден ден има Христо Гърбов
Дата: 23/09, 03:00

Главчев на Срещата на върха в Ню Йорк: България подкрепя реформата на ООН
Дата: 23/09, 02:00

Тръмп заяви, че не мисли, че би се кандидатирал отново
Дата: 23/09, 01:33

Вратарят на Барселона аут за поне 8 месеца
Дата: 23/09, 01:11

Треньорът на Спартак след загубата: Имахме доста кадрови проблеми
Дата: 23/09, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия