Пенсия и заплата взимат 7000 пенсионери на работа в МВР


Дата: 01/08, 22:14

Кадър България он ер

"За превенция преди всичко се говори и малко се действа. Важен е човешкият фактор и предпазните средства на пожарникарите. По-добре да не се оправдаваме със законите, а да видим какво не е проработило и да се вземат конкретните поуки", заяви бившият вътрешен министър Веселин Вучков в предаването "Денятон ер".

Нужни са реформи
По думите му в България се управляваме не толкова от парламента, колкото с декрети от парламента, а изпълнителната власт няма своите самостоятелни решения. Според него е разумно решението хеликоптери и летателна техника да бъдат в патримониума на Министерството на отбраната, а не в Министерството на вътрешните работи.
На въпрос дали е резонно искането на оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, Вучков отговори, че на такъв висок политически пост човек трябва да има високо ниво на търпимост към критика - професионална и политическа.

 

 

"Искания за оставки ще има ежедневно по всякакви поводи. По ясно прокарвана политическа линия между политическо и професионално ръководство би била полезна. Вътрешният министър трябва да прокарва политики на реформи", каза Вучков.

Вдигат заплатите в МВР
Той отбеляза, че след Нова година много сериозно ще се увеличи бюджетът във Вътрешното министерство - не по-малко от 600 млн. лв., защото са заложи увеличение на заплатите на всички служители.

"Въпросът е как ще бъде изразходван смислено този бюджет. Недопустимо е 7000 пенсионери да работят в МВР и да взимат и пенсия, и заплата. МВР постепенно и сигурно се превръща в малко подразделение на Националния осигурителен институт, звено "Пенсии". Това е груба организационна грешка. Ножът е опрял до кокала и ще трябва да се взимат тежки решения. Необходимо е да се променят съответните закони", подчерта Вучков.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Цената на петрола "Брент" се понижи под 69 долара за барел
Дата: 11/09, 06:00

PINOMM – Софтуер за фактуриране
Дата: 11/09, 05:50

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 11/09, 05:50

Английски и Немски език за деца и ученици от 5 години до 12-ти клас с Учебен център "Скоростно Учене" - Варна
Дата: 11/09, 05:38

Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 11/09, 05:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия