Имотен експерт: В момента хит на пазара са новото строителство и извънградските къщи


Дата: 17/09, 15:50

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова нюз

Бум на сделките на имоти у нас. Все по-голямо е търсенето на апартаменти и имоти в периферията извън големите градове. 

Клиентите са много различни, а през последните години търсенето на имоти е доста завишено. Доста от клиентите търсят ново строителство. Посоките са няколко. Някои от клиентите, които в момента живеят в панелки, искат да сменят имота си с по-ново строителство. Други пък искат да изберат желания дом в самото начало, за да имат по-голям избор и по-изгодно да им излезе. 

Това коментира пред Нова нюз Борислава Борисова, мениджър на фирма за имоти. 

Понякога цените на старото и новото строителство се доближават. Това зависи от района, от самия имот. Всеки имот е индивидуален. Да, може да се каже някаква средна цена за апартамент в София например, но имота определя цената, всичко е специфично, посочи тя. 

При купуване на имот на зелено не бих казала, че има рискове, защото строителите са се доказали през годините, наложили са се и са взели своите уроци през годините. Те си имат експерти, с които се консултират, така че риск няма, посочи тя. 

През последните няколко години се забелязва, че доста от клиентите искат да си купят жилище в периферията на София. Просто след ковид хората започнаха да работят дистанционно и именно тези хора искат двор, искат спокойствие, да имат среда, в която да се чувстват добре. Така че има доста такива хора, които търсят имоти в градската периферия и извън нея. А цените също много зависят от района, от разстоянието до града. Но все още има доста изгодни къщи и вили, които могат да се купят в момента, коментира експертът. 

Промените в ипотечните кредити, които настъпиха, са добре дошли за хората. Но те трябва да знаят какво точно могат да си позволят. Трябва много добре да се посъветват със своя кредитен консултант и то още преди да започнат да търсят жилище за закупуване. Трябва да се пресметне също какви ще са разходите около покупката, защото това е също изключително важно. Добре трябва да се комуникира и със специалистите, които оценяват имота. Освен дохода, който гледат банките, се гледа и оценката, коментира тя. 

А срокът от 30 години в рамките, на който трябва да се изплати кредита, е много добър. Клиентите често успяват да изплатят имотите си за по-кратък срок. Но наистина, за такова решение е важно да се вземат предвид всички факти и обстоятелства. Но все пак това не е емоционално решение, хората подхождат сериозно и обикновено нямат проблем с ипотечните си кредити, коментира Борисова. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 08:50

Нападнаха и биха бременна украинка в центъра на Варна
Дата: 19/09, 08:44

Ето какъв е трафикът на граничните ни пунктове тази сутрин
Дата: 19/09, 08:37

Тежка катастрофа край Гоце Делчев с един загинал и трима ранени младежи
Дата: 19/09, 08:34

Ново изследване с обезпокоителни данни за рисковете за планетата и оцеляването на човечеството
Дата: 19/09, 08:27

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия