Кои са основните методи за борба с въшките?


Дата: 05/08, 15:20

Съществува един общ проблем за родителите, чиито деца посещават детската градина. Това е възможността да се заразят с въшки. Тези малки и неприятни паразити не се забелязвате лесно, но веднага създават дискомфорт у малчуганите и те започват да чешат главата си. Това се случва, тъй като вредителите се прикрепят в близост до скалпа и се храня с кръв. Ако констатирате тяхното наличие и при вашето дете не бива да се паникьосвате, защото в аптеките има много ефективни лосиони против въшки. С малко търпение и с помощта на медикамента, ще се избавите от досадните паразити.

Как става заразяването с въшки?

Почти всеки човек е виждал малките насекоми, които се прикрепят към главата и се хранят човешка кръв. Първоначално те се забелязват наистина трудно, защото са много миниатюрни. От друга страна яйцата, които снасят на въшките, се наричат гниди и много приличат на пърхот. Те са прикрепени към основата на косъма и са в светъл цвят. Заразяването с подобни паразити е много лесно, ако хората са били в близък контакт. Това е причината често потърпевши да са малките деца, които посещават градина или училище.

На тези места малчуганите си играят в големи групи, доближават се близо, разменят шапки и спят заедно в креватчетата за почивка. Неприятните паразити не могат да летят или да скачат, но пълзят бързо и затова лесно се предават от човек на човек. Вече спокойно можем да кажем че е стар мит твърдението, в което се казва, че хигиената има отношение към заразяването. Това в никакъв случай не е така, но по-важно е как ще подходите, щом откриете въшки на главата на детето.

Важно е бързо да проверите какви лосиони и препарати се предлагат в аптечната мрежа и да започнете третирането веднага. Препоръчително е и възрастните да се прегледат, защото вредителите много бързо могат да нападнат и тях. Ето защо като превантивна мярка е добре всички у дома да използват лосиона.

Лесно ли се констатира наличието на паразитите?

Нормално е да забележите промяна в поведението на детето, ако се е заразило с въшки. То ще бъде доста раздразнително и постоянно ще чеше главата си. Това е така, защото паразитите раздразват нежната кожа в момента, в който забият пипалата си, за да смучат кръв. Това е вид алергична реакция, която ще насочи вниманието ви към проблема. Хубаво е да прегледате главата, за да се опитате да забележите пълзящото насекомо. Това може да е малко по-трудно, но гнидите са лесни за откриване.

Те са много сигурно прикрепени към косъма и формата им е леко обла в светъл цвят. Бихте могли да намокрите косата и да срешете с много ситен гребен. Тогава със сигурност ще ги забележите. Наличието на гниди плюс дискомфорта и сърбежа ви дават ясен сигнал, че има проблем, за който трябва да използвате определен препарат.

Как да използваме ефикасните препарати против въшки?

Всеки специалист ще ви посъветва да вземете мерки възможно най-бързо. Разгледайте многобройните препарати против въшки в аптеката. С тяхна помощ ще убиете паразитите бързо и детето отново ще се радва на спокойствие и комфорт. Най-ефективните препарати в момента могат да бъдат намерени под формата на шампоан, лосион или спрей. Съставката диметикон най-често присъства в тях, понеже нейното действие се свързва с това, че спира въздуха на вредителите и те се задушават. Многобройните препарати и лосиони са напълно безвредни за здравето на хората, понеже не съдържат никакви токсични съставки. От Mirabel.bg ще дадат малко насоки за това, как да използвате избрания препарат:

Повторете процедурата с препарата след ден-два, за да сте сигурни, че както гнидите, така е паразитите са унищожени.

Какво съветват специалистите при борбата с неприятните вредители?

Ако някой във вашия дом има подобни паразити, трябва да внимавате при използването на гребени и кърпи. Всички тези аксесоари е хубаво да бъдат индивидуални, за да не се допусне заразяване. След като сте използвали подходящ препарат против въшки, ви съветваме да изперете старателно на висока температура всички дрехи, кърпи, спално бельо, шапки и други. По този начин ще минимизирате възможността от повторна поява на паразитите. Препоръчва се поне две седмици след като сте използвали лосиона да продължите да сресвате главата на детето със специалния гребен. Това ще ви гарантира спокойствие, че всичко е наред и проблемът вече е отстранен. Вижте още полезна информация тук.

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 20/09, 02:20

Един убит след атака с хладно оръжие в Ротердам
Дата: 20/09, 02:00

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 20/09, 02:00

Представителството на Ливан: Експлозивите са били вградени преди да пристигнат у нас
Дата: 20/09, 01:47

Федералният резерв понижи сериозно водещата си лихва
Дата: 20/09, 01:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия