Сдружение настоява за санкции за некоректните производители на млечни продукти


Дата: 24/09, 08:20

Пиксабей

Сдружение "За достъпна и качествена храна" настоява за законови промени, с които да се завишат санкциите за некоректни производители на млечни продукти, а при многократни нарушения - да се отнема правото им да произвеждат.

Днес Сдружението организира кръгла маса, на която ще представи резултатите от съвместни проверки с контролните органи и ще коментира порочни практики на млекопреработватели, които подвеждат потребителите и застрашават тяхното здраве, съобщи БНР.

Сдружението неколкократно оповестява скандални резултати от проверки на млечни продукти, като последните от тях показаха, че само едно от 10 тествани овчи сирена и кашкавали е приготвено единствено от овче мляко, а в обявено като биволско сирене – няма и грам биволско мляко, но особена реакция от контролните институции не последва.

Днес Сдружението за достъпна и качествена храна заедно с Националната асоциация на млекопреработвателите организира кръгла маса, на която да  коментира ролята на неправителствените организации за ефективността на  проверките за качествени и безопасни млечните продукти, да настоява за  законодателни промени, които да повишат ефективността на контрола, и да коментира промените в нормативната уредба за БДС и защитеното наименование за произход, която води до  промяна  в детското и училищно хранене.

За пореден път от Сдружението ще настояват и за възможността - имената на системните нарушители в сектора да влизат в публичен регистър. За участие във форума са поканени Министерствата на земеделието, на  икономиката, на здравеопазването и на образованието, както и представител на МВР и прокуратурата.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Борел: На ръба на "пълномащабна война" сме
Дата: 24/09, 10:19

Две катастрофи сутринта образуваха тапи в пиков час във Варна
Дата: 24/09, 10:18

Лекар: Ваксинирайте се срещу грип. Въпросът не е дали, а колко тежко ще боледувате, ако се заразите
Дата: 24/09, 10:10

Пазете се варненци: Крадци нападат и ограбват по улиците, сред тях и младежи
Дата: 24/09, 10:07

Спор за половете изнерви панелист на Гала
Дата: 24/09, 10:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия