Ето го новия Airbus А220 на "България еър"


Дата: 11/09, 16:41

Снимка: Elena Stoycheva Public Relations Specialist
 

Вранните часове на 11 септември авиокомпанията посрещна петия по ред самолет Airbus А220, който кацна на летище София от фабриката на производителя в Канада. Самолетът, който ще лети на средни разстояния по международните и вътрешните дестинации на националния превозвач, е от по-компактната модификация А220-100, предае Днес.бг.

Разпределението на борда му е 8 бр. места, обособени за бизнес класа и 110 бр. места, предназначени за пътниците в икономична класа. Неговата регистрация е LZ-LIS, традиционно посветена на голям европейски град, в случая португалската столица Лисабон.

Самолетите от типа Airbus А220 предлагат най-големите прозорци в своя клас, спрямо другите самолети с една пътека, както и по-широки седалки в икономична класа, предоставящи повече лично пространство и комфортно изживяване по време на полета. Самолетът има просторна и тиха пътническа кабина с ново модулно осветление, адаптивна климатична система и оптимизирани отделения за ръчен багаж с най-големия капацитет в категорията. Новото попълнение на флота на националния превозвача LZ-LIS ще предостави на своите пасажери всички изброени удобства и екстри на борда.

„България Еър“ е сред първите авиокомпании в Европа, която поръча седем модерни пътнически самолета Airbus A220 с две модификации - A220-100 и A220-300. Доставката на първите 4 самолети с по-голям размер Airbus A220-300 в България започна от юни 2023 г., а сега дойде и първата машина от модела Airbus A220-100. Въздушният флот на националния авиопревозвач се обновява с доста по-модерни, по-екологични и икономични самолети, които използват с до 25% по-малко гориво и отделят намалено количество вредни емисии. Самолетите също така са с до 50% по-малък шумов отпечатък, което ги прави подходящи за летища в градските зони.

Националният превозвач се стреми да предостави на своите пасажери най-добрите и комфортни условия за приятни полети с модерните самолети на Airbus А220, с които оперира полетите по редовните си линии от 2023 година.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Няма да забавим нито един проект за жп транспорта, който би допринесъл за преодоляване задръстванията по границите, увери транспортният министър
Дата: 17/09, 18:35

Очевидци: Воден тигър изплува край Камчия! Те обаче му се радват
Дата: 17/09, 18:32

Дисциплинарната комисия глоби сериозно Левски и ЦСКА София
Дата: 17/09, 18:32

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 17/09, 18:30

Тийнейджърка отвори ел. табло в парк в Перник, за да си зареди телефона
Дата: 17/09, 18:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия