Нормализира се ситуацията в детската градина във Варна, която бе засегната от пороя


Дата: 11/09, 16:38

снимки община Варна

Спокойна е ситуацията в Детска градина №40 „Детски свят“ в кв. „Владислав Варненчик“, където част от помещенията бяха засегнати от проливния дъжд в ранните следобедни часове днес. Информацията за нужда от евакуация на децата не отговаря на истината, обявиха от община Варна.

От кабинета на кмета Благомир Коцев се осъществи връзка с електроразпределителното дружество за спешно изпращане на екип на място. Превантивно е спряно електрическото захранване в детското заведение.

Ръководството на градината е уведомило родителите за ситуацията и е поискало при възможност да приберат децата си по-рано. За останалите деца има възможност да бъдат преместени в стария корпус на градината, където да изчакат до края на работното време.

На място са и заместник-кметът по образованието Павел Попов и директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ Антоанета Хинева.

Заместник-кметът по сигурността Илия Коев изпрати незабавно служители на „Общинска полиция“ да окажат съдействие, ако е необходимо.

От отдел „Дейности по защита на населението“ координираха дейностите по обезопасяването на обекта с Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. За случая е информиран и Областният съвет за сигурност към областния управител, каквото е задължението на дежурните по закон. 

След огледите на екипите на електроразпределителното дружество и на Общината ще бъдат информирани родителите и за режима на посещаване на учебното заведение за утрешния ден.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Очевидци: Воден тигър изплува край Камчия! Те обаче му се радват
Дата: 17/09, 18:32

Дисциплинарната комисия глоби сериозно Левски и ЦСКА София
Дата: 17/09, 18:32

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 17/09, 18:30

Тийнейджърка отвори ел. табло в парк в Перник, за да си зареди телефона
Дата: 17/09, 18:22

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 17/09, 18:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия