Нормализира се ситуацията в детската градина във Варна, която бе засегната от пороя


Дата: 11/09, 16:38

снимки община Варна

Спокойна е ситуацията в Детска градина №40 „Детски свят“ в кв. „Владислав Варненчик“, където част от помещенията бяха засегнати от проливния дъжд в ранните следобедни часове днес. Информацията за нужда от евакуация на децата не отговаря на истината, обявиха от община Варна.

От кабинета на кмета Благомир Коцев се осъществи връзка с електроразпределителното дружество за спешно изпращане на екип на място. Превантивно е спряно електрическото захранване в детското заведение.

Ръководството на градината е уведомило родителите за ситуацията и е поискало при възможност да приберат децата си по-рано. За останалите деца има възможност да бъдат преместени в стария корпус на градината, където да изчакат до края на работното време.

На място са и заместник-кметът по образованието Павел Попов и директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ Антоанета Хинева.

Заместник-кметът по сигурността Илия Коев изпрати незабавно служители на „Общинска полиция“ да окажат съдействие, ако е необходимо.

От отдел „Дейности по защита на населението“ координираха дейностите по обезопасяването на обекта с Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. За случая е информиран и Областният съвет за сигурност към областния управител, каквото е задължението на дежурните по закон. 

След огледите на екипите на електроразпределителното дружество и на Общината ще бъдат информирани родителите и за режима на посещаване на учебното заведение за утрешния ден.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Няма да забавим нито един проект за жп транспорта, който би допринесъл за преодоляване задръстванията по границите, увери транспортният министър
Дата: 17/09, 18:35

Очевидци: Воден тигър изплува край Камчия! Те обаче му се радват
Дата: 17/09, 18:32

Дисциплинарната комисия глоби сериозно Левски и ЦСКА София
Дата: 17/09, 18:32

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 17/09, 18:30

Тийнейджърка отвори ел. табло в парк в Перник, за да си зареди телефона
Дата: 17/09, 18:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия