Потърпевш или виновен: Моторист, катастрофирал заради разлято на пътя гориво, получи акт


Дата: 09/10, 08:19

кадър: Nova

Моторист, претърпял инцидент и сериозни материални щети заради разлято дизелово гориво на кръгово кръстовище, получи акт за несъобразена скорост. Веднага след инцидента, той е подал сигнал на 112 и изчаквал пристигането на униформени. След като пристигнали на място, полицаите му връчили акт заради алинея от закона, която гласи "несъобразена с пътните условия скорост". Мъжът обаче отказал да разпише акта и подал жалба за отношението към него. Случаят е от Казанлък, предаде Нова.

При инцидента няма пострадали. На мотора са се возили двама човека. „Исках да вляза в бензиностанцията да заредя. Моторът ми се подхлъзна и двамата паднахме до тротоара. Докато дойде полицията, от мотора ми изтече бензин. Опитаха се да ме убедят, че следата от дизел не е прясна, на няколко дни е, и това не е причината за моето падане. Дадоха ми документ, че нямам възражение да опиша всичко, което е станало. Аз отказах и ми съставиха акт", разказа мотористът Галин Мандаджиев. 

По думите на Пламена Пунгова от РЪУ на МВР - КАзанлък служителите на закона съобщават, че има петна по пътното платно, но те са били стари и засъхнали и не са причина за инцидента. 

Мандаджиев подава сигнал на телефон 112, защото смята пътната обстановка за опасна и за останалите участници в движението, но получава акт за несъобразена скорост. Пламена Пунгова посочи, че сигналът ще бъде разгледан и може да се обжалва наказателното постановление.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Уведомени са всички живущи в блоковете да платят незабавно за кучето и котката си
Дата: 09/10, 10:23

Иво Сиромахов каза неприятната истина за Биг Брадър и България
Дата: 09/10, 10:19

Търсят главен експерт на информационната и мрежова сигурност във Варна
Дата: 09/10, 10:19

Заради ремонтите във Варна: Промениха маршрута и на автобусна линия 7
Дата: 09/10, 10:14

Засуканата Кристи се преби на червения килим в Биг Брадър
Дата: 09/10, 10:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия