Премиерът Главчев: Днес и утре евакуираме последните 25 българи от Ливан


Дата: 04/10, 15:50

Булфото

Последните двадесет и пет български граждани от заявилите желанието си да се приберат от Ливан в България ще бъдат евакуирани днес и утре. Това съобщи пред журналисти министър-председателят Димитър Главчев след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Осигурено е пътуването им от Бейрут до Истанбул с канадските авиолинии и от там с коли на генералното ни консулство до България, уточни той. Димитър Главчев каза още, че българското правителство разполага с информация за между 45 и 50 български граждани в Иран, за които също има готовност да бъдат изтеглени, но до момента няма заявено от тях желание за това.

Премиерът коментира, че в момента няма данни за започнала бежанска вълна вследствие на военните действия в Близкия Изток. Потенциална опасност има, но в момента не се наблюдава увеличаване на потоците и промяна в тяхната структура.

Още в първите дни на новия парламент имаме готовност да представим проект на бюджет за 2025 година в удобен и за партиите формат. Предложих ние от изпълнителната власт, които сме вносители на проекта, да го представим предварително, за да не ставаме свидетели на обичайната практика - между първо и второ четене да виждаме екзотични предложения с цел политически дивиденти, заяви премиерът Главчев.

Той припомни, че бюджетът се разписва по пера във формат до 100% и всички идеи за увеличение в една или в друга сфера трябва да бъдат обосновани за сметка на коя друга да бъдат направени.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Технологични иновации: как "умните" дрехи подобряват безопасността и контрола на работното място
Дата: 04/10, 18:30

Избират строителен надзор при укрепването на 8 свлачища по републиканската пътна мрежа
Дата: 04/10, 18:27

Община Варна: Информацията за спиране на Синята зона е спекулация и не отговаря на истината
Дата: 04/10, 18:12

Няма риск работата на НЗОК да спре
Дата: 04/10, 18:08

АПИ: Започва ремонт на първокласен път Пловдив - Хасково, шофьорите да карат внимателно
Дата: 04/10, 18:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия