Борисов за взривените пейджъри и уоки-токита: Някой трябва да спре това. България и София се сочат


Дата: 19/09, 10:18

Булфото

„Взривяват пейджъри и уоки-токита, създава се напрежение върху България. Надявам се ДАНС и служебният кабинет да обяснят какво се е случило. Медиите в Унгария и по света пишат че България е пряко замесена през плащанията. Някой трябва да спре това. България и София се сочат като седалище на фирмата".

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след твърдения в унгарските медии за връзка на страната ни с норвежки гражданин и взривените пейджъри в Ливан и Сирия. Според тях устройствата са преминавали през България, предаде БТВ. 

Днес от ДАНС заявиха, че стоки на норвежкия гражданин, не са минавали през страната н че у нас той има само административен адрес, регистиран е тук. 

"Базираното в София дружество "Норта Глобъл" ЕООД, което е собственост на норвежки гражданин, е закупило пейджърите от Тайван, а регистрираното в Унгария дружество „Би Ейс Си Консултинг“ е било посредник в сделката", пише унгарското издание  Telex.hu. 

Първоначално като производител на пейджърите беше посочена тайванската компания "Голд Аполо". Тя обаче отрече да е произвела устройствата, които са били използвани при детонациите. На тях има стикери, на които пише името на тайванската фирма.

Собственикът на "Голд Аполо" каза, че те са произведени в Европа от фирма, която е имала право да използва тяхната марка.

От фирмата производител на компрометираните пейджъри посочиха, че унгарската компания произвежда устройствата по техен лиценз и се занимава с разпространението им.

„Относно последните медийни публикации за пейджъра АR-924, уточняваме, че този модел се произвежда и продава от "Би Ей Си" (фирма, базирана в Унгария). Ние само осигуряваме разрешение за търговската марка и нямаме намеса в дизайна или производството на този продукт“, посочиха по-рано от "Голд Аполо" в отделно изявление.

В пост в „Екс“ говорител на кабинета "Орбан" написа, че унгарската компания, за която се заговори, е само търговски посредник без база в Унгария и посочените устройства никога не са били в Унгария.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 21:40

Мениджърка на Prada загина нелепо в Неапол пред очите на гаджето си (видео)
Дата: 19/09, 21:39

Санкции за сайтове, предлагащи лекарства от Турция в разрез със закона у нас
Дата: 19/09, 21:24

Волен се завръща на бял кон
Дата: 19/09, 21:161 Коментар

Мъж взима по 500 евро, за да проваля сватби
Дата: 19/09, 21:031 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия