Писател: При толкова много партии и коалиции като отидеш до урната всъщност избор нямаш


Дата: 19/09, 11:02

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова нюз

България изглежда много фрагментирана, а политическата класа е доста компрометирана. Въпреки че живея в САЩ, че се налага да пътувам 4 часа, за да мога да гласувам за изборите в България, аз и останалите българи тук се опитваме да участваме в политическия процес, доколкото можем, но подобно на много избиратели в България и тук хората започват да губят вяра в реалната промяна и в ефикасността на изборите. Като че ли се е стигнало до някакво странно равновесие в Народното събрание, което води до обездвижване и до лишаване от фактически прогрес. 

Това коментира пред Нова нюз писателят и журналист Иво Иванов. 

Аз нямам директен поглед от мястото на събитията, но оттук нещата изглеждат по този начин. Наистина липсват необходимите лидери. Имаме много сегментирани политически сили - 24 парии и 9 коалиции, а същевременно разликите между тях са почти недоловими. Те като че ли се сриват - техните платформи си приличат, трудно е да се разгреничат. В същото време губим битката с корупцията. Опитвам се от 7000 км разстояние да съм дипломатичен, а не назидателен, коментира той.

Има и положителни неща. Тук в САЩ имаме само две партии, което също не е много добре, защото има пропаст между тях и поляризацията става много лесно, коментира той.

Да,, по-лесно е да избереш, когато имаш само две партии, но животът не е черно-бял. Така че като имаш повече партии, имаш и повече нюанси. Но тези 24 партии и още 9 коалиции се сливат в едно и от една страна те са много, но от друга като отидеш на избори, всъщтост нямаш избор, посочи Иванов. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Първи участник напусна „Островът на 100-те гривни“ след сензационно решение
Дата: 19/09, 21:54

Доган: Дайте ми време да се адаптирам
Дата: 19/09, 21:473 Коментара

Големият Микяй Наим с още една култова победа срещу еврошампион
Дата: 19/09, 21:45

Тежък удар за диджей Мартен от Андреа
Дата: 19/09, 21:441 Коментар

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 21:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия