Тестват националната системата за ранно предупреждение и BG-ALERT


Дата: 25/09, 11:39

Булфото

На 1 октомври от 11:00 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и системата BG-Alert, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР, предаде БТА.

Тестовете са с цел проверка техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията.

По време на тестването, чрез акустичните устройства на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), ще бъде излъчен национален сигнал за тревога/край на тревогата. Проверката ще се осъществи на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца, Стара Загора; в общини в областите Видин, Перник и Ямбол; в населените места в 30 км зона около АЕЦ "Козлодуй".

Планирано е да бъдат включени и интегрираните към НСРПО локални системи за оповестяване, изградени в обекти, чиято дейност създава опасност от възникване на бедствие.

При провеждането на теста на системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация. Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на устройството всеки може да намери на официалния сайт на системата.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Най-красивите в „Игри на волята" направиха силна коалиция
Дата: 25/09, 13:13

СЗО: Мръсният въздух причинява 11 000 смъртни случая годишно в България
Дата: 25/09, 13:07

Водеща на БТВ: Измина най-трудният и най-самотният месец в живота ми
Дата: 25/09, 13:051 Коментар

Шаман събра 11 гледания за 3 месеца в руския "убиец на YouTube" - "Платформата"
Дата: 25/09, 12:58

5000 евро може да стане минималната заплата в България и всички фирми ще избягат в Румъния
Дата: 25/09, 12:531 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия