Плащаме над 100 млн. лв. от джоба си за поредните парламентарни избори


Дата: 12/09, 18:13

снимка Булфото

100 028 000 лева ще струват предсрочните парламентарни избори. Подготовката вече е в ход, стана ясно на Националното съвещание на МВР днес.

От вътрешното министерство заявиха, че точно месец преди гласуването на 27 октомври ще бъде открита денонощна телефонна линия, на която да се подават сигнали за търговия с гласове.

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на изборите, заяви, че е изпратил писмо до ЦИК с предложения за промени и конкретни мерки за предстоящия вот.

„Предлагаме на ЦИК доставката на пломбите за запечатване на отделението с двата броя флашпамети. Този доставчик да бъде различен от изпълнителя на обществената поръчка. Искаме за отпечатване на бюлетините за машинно гласуване да се използва специализирана хартия с допълнителни защити, която се доставя от печатницата на БНБ“, обясни Карадимов.

„Две са направленията, както знаете, в които може да има, ще използвам термина – „Ала-бала“, при машините. Аз нямам спомен някой да е казал, че ако се прави „ала-бала“ с машините, има текст в Наказателния кодекс“, посочи служебният премиер Димитър Главчев.

„Дали „ала-бала“ влиза в хипотезата при купуване и продаване. Какво трябва да се направи, ако се установи „ала-бала“? Иначе знаете какво е купуване и продаване на гласове в чистия вид. Знаете какво и може да се установи“, добави той, цитиран от бТВ.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн Мюнхен с 9:2 срещу Динамо Загреб
Дата: 18/09, 00:24

18 септември – 205 години от рождението на Леон Фуко
Дата: 18/09, 00:08

Игри и веселие във Втория традиционен дюлгерски събор на фирма Комфорт
Дата: 18/09, 00:00

12-годишно момче нападна и рани с нож шест деца в училище в Португалия
Дата: 17/09, 23:48

Мбале с дебютен гол за Реал в Шампионската лига
Дата: 17/09, 23:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия