САЩ въведоха нови санкции срещу 16 души, свързани с Николас Мадуро


Дата: 13/09, 01:32

Снимка: Пресслужба на Руската федерация 

Съединените щати наложиха нови санкции на 16 лица, свързани с венецуелския президент Николас Мадуро, съобщи Министерството на финансите на САЩ, след като лидерът на венецуелската опозиция Едмундо Гонсалес напусна страната тази седмица, предава Reuters.

Сред санкционираните са ръководителите на Националната избирателна комисия и Върховния съд, за които американското ведомство обяви, че са "възпрепятствали прозрачния изборен процес и публикуването на точни изборни резултати".

Санкциите са наложени, след като лидерът на венецуелската опозиция Едмундо Гонзалес поиска убежище в Испания в края на миналата седмица, предава Фокус.

"Съединените американски щати предприемат решителни действия срещу Николас Мадуро и неговите представители за репресиите им срещу венецуелския народ и отказването на правото свободни и честни избори", посочва заместник-министърът на финансите Уоли Адеджемо в изявление.

Той добавя, че "Министерството на финансите се насочва към ключови длъжностни лица, замесени в фалшивите и нелегитимни твърдения на Мадуро за победа и бруталното му потискане на свободата на изразяване след изборите, тъй като огромното мнозинство от венецуелците призовават за промяна".

 

Санкциите са насочени и към военни, разузнавателни и правителствени служители, отговорни за засилването на репресиите в страната", допълват от Министерството на финансите на САЩ.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Игри и веселие във Втория традиционен дюлгерски събор на фирма Комфорт
Дата: 18/09, 02:10

Адв. Велислав Величков: Този Висш съдебен съвет се очертава като вечен
Дата: 18/09, 02:00

Иран определи експлозиите на пейджъри в Ливан като терористично нападение
Дата: 18/09, 01:30

19-годишен вратар на Унион (Берлин) загуби крака си
Дата: 18/09, 01:14

Ливърпул победи Милан с 3:1 насред "Сан Сиро"
Дата: 18/09, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия