„Гранична полиция” - Елхово търси 240 нови служители


Дата: 24/08, 10:40

снимка: Булфото

Общо 240 вакантни места за младши изпълнителски длъжности са обявени за Регионалната дирекция „Гранична полиция” (РДГП) - Елхово. Свободните места тук са повече от половината от общо 400 в цялата страна, за които са обявени конкурси от Министерството на вътрешните работи (МВР), показва информацията в сайта на вътрешното министерство.

За разкриването на нови свободни позиции съобщи снощи в личния си профил във Фейсбук директорът на Главната дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов, видя БТА. 

В края на март т.г. Народното събрание гласува промени в Закона за МВР и Закона за администрацията. С тях капацитетът на Гранична полиция се увеличи с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на охраната на границата.

„И ето че след много усилия успяхме да се сдобием с нови 1264 свободни позиции. Дойде и времето да обявим и конкурс за назначаване на първите 400 нови граничари”, написа гл. комисар Златанов в социалната мрежа. Вакантните длъжности към РДГП – Елхово са разпределени в гранични полицейски управления в Малко Търново, Средец, Болярово, Резово, Елхово и Свиленград, гласи регламентът на конкурса. Избраните кандидати ще преминат задължителна шестмесечна специализирана подготовка.

Желаещите да кандидатстват трябва да отговарят на изискванията, посочени в обявлението и заповедта за конкурса. Подробности за изискванията и начина на кандидатстване могат да бъдат намерени на сайта на МВР.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 13/09, 04:50

До 32 градуса в петък
Дата: 13/09, 04:00

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 13/09, 03:10

На 13 септември рожден ден има Цветана Пиронкова
Дата: 13/09, 03:00

Тошко Йорданов: Коалиция в 51-ия парламент, защото иначе ще има тежки последствия за ГЕРБ и ПП-ДБ
Дата: 13/09, 02:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия