Социолог: Избирателят няма вина, че политиците са безидейни


Дата: 19/09, 11:57

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова нюз

Правя фокус групи из цялата страна. Един от въпросите ми към хората е кой според тях е най-големият проблем, който трябва да се реши у нас. Масово хората, които са с различен профил и статус, от големи и малки населени места казват "ама какви проблеми, то ние държава нямаме, че да се решават каквито и да е проблеми". Това чувство у хората, че нямаме държава е много изострено в момента. 

Това коментира пред Нова нюз Евелина Славкова от "Тренд".

Ниската избирателна активност у нас не се дължи  толкова на апатия у хората, а липсата за кого да се гласува. Тук е ролята на политиците да мотивират хората да гласуват за тях. Хората не гласуват, защото не виждат посланията, които за тях са важни у политиците. Политиците са се съсредоточили само в това да не губят електорат и да не обидят своите твърди ядра. Но когато се опитваш да се харесаш на всички, ти не се харесваш на никого. Политиците трябва да имат конкретни предложения, които да стигнат до хората. Избирателят не е виновен, че слуша някакви витиевати оправдания. Това още от ковид пандемията почна, коментира Петко Петков "Галъп".

Вижте какво става в САЩ - истински политически дебат по тежки теми, а у нас такова нещо няма. Има някакви послания за минута - две в социалните мрежи и това е цялата кампания, която се случва, посочи още той.

Хората не искат да гласуват, защото няма нещо ново и голямо, което да провокира техния интерес. Политиците не само че стават все по-безидейни, но и конфликтите в партиите така се задълбочават, че повечето партии вече си имат двойник. Хората са безкрайно неориентирани в това, коментира  Славкова. 

Хората не виждат смисъла да ходят да гласуват заради този цикъл от избори. Политиците само обясняват с кого няма да се коалират, за да управляват, а не с кого ке се съберат. И затова хората не отиват до урните, защото смятат, че след три месеца пак ще трябва да ходят, посочи тя. 

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 19/09, 22:10

Първи участник напусна „Островът на 100-те гривни“ след сензационно решение
Дата: 19/09, 21:54

Доган: Дайте ми време да се адаптирам
Дата: 19/09, 21:473 Коментара

Големият Микяй Наим с още една култова победа срещу еврошампион
Дата: 19/09, 21:45

Тежък удар за диджей Мартен от Андреа
Дата: 19/09, 21:441 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия