Във Външно обсъждаха борбата с антисемитизма


Дата: 13/09, 20:56

Снимка: Министерство на външните работи

Изпълнението на Националния план за действие за борба с антисемитизма (2023-2027 г.) беше обсъдено от Контактната група за борба с антисемитизма в Министерство на външните работи. Срещата бе свикана от националния координатор за борба с антисемитизма и заместник-министър на външните работи Невяна Митева, съобщиха от ведомството.

По време на разговорите бяха обменени мнения по постигнатите резултати през първата година на изпълнението на плана и бяха набелязани последващи действия.  В рамките на дневния ред на Контактната група беше предоставена информация за участията на Република България в проведените от началото на годината международни форуми по въпроси, свързани с противодействието на антисемитизма и произтичащите от тях ангажименти, в това число - срещата на Работната група за изпълнение на Стратегията на ЕС за борба с антисемитизма и насърчаване на еврейския живот, Международната конференция на ОССЕ на високо равнище по въпросите на борбата с антисемитизма, Пленарната сесия на Международния алианс за възпоменание на Холокоста и Международната среща на специалните пратеници и координатори за борба с антисемитизма.

Нарастващите прояви на антисемитизъм в световен план след терористичните нападения на „Хамас“ срещу Държавата Израел на 7 октомври 2023 г. бяха сред акцентите на обсъдените въпроси. Всички участници се обединиха за ключовото значение на превенцията с цел ограничаването и противодействието на проявите с антисемитски характер. Представителите на държавните структури и неправителствените организации съвместно потвърдиха волята и решимостта си за активна борба с дискриминацията, нетърпимостта и омразата, в това число и антисемитизма, които нямат място в българското общество.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Никол Станкулова обяви кога се връщат летните температури
Дата: 18/09, 07:45

Родна поп фолк дива сбъдна мечтата на Ноле: Изпя му любимата българска песен!
Дата: 18/09, 07:36

Бивол изскочи внезапно на пътя и смаза кола до неузнаваемост
Дата: 18/09, 07:35

Засилен полицейски контрол в цялата страна
Дата: 18/09, 07:22

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 18/09, 07:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия