Скъпо ли е да изградим септична яма?


Дата: 27/08, 16:57

Собствениците на къщи имат различни отговорности, свързани с изграждането на удобна и функционална инфраструктура. Това се дължи на факта, че подобни имоти се намират далеч от големия град и обикновено не са свързани към централен водопровод. Познатите на всички септични ями цени сега се радват на голяма популярност. Тяхната направа не отнема много време и най-важното, те са достатъчно евтини, за да си ги позволи всеки. Това е важна част от външната канализация, която има за цел да отведе и филтрира отпадните води генерирани от домакинството. За направата на подобна инсталация е редно да се обърнете към доверен партньор, който разбира от тази дейност и ще ви предложи най-добри условия.

Какво представлява практичната септична яма?

Това е може би най-ефективният и евтин метод да се справите с отпадните води на домакинството в къщата. Благодарение на функционалната септична яма, ще може да използвате кухнята, банята и тоалетната без никакъв проблем и ще се наслаждавате на пълен комфорт. Посредством канализацията, която сте изградили, замърсяванията и отпадните води ще се влеят в септичната яма. Тя се намира в близост до къщата, но е под земята и не създава никакъв дискомфорт.

Когато попаднат в нея замърсяванията се разделят на течни и твърди, след което започва и процесът по тяхната филтрация. Течните биват отведени през PVC тръби до почвата където се случва естествената абсорбация. Твърдите отпадъци остават в септичната яма и започват да се разграждат на по-дребни частици, благодарение на естествените микроорганизми. След определен период обаче е задължително съоръжението да бъде внимателно почистено от тях, за да не прелее и да не се получа авария.

Защо е най-изгодно да направим септична яма?

Както споменахме това е най-евтиният и на достъп на цена метод, който ще ви препоръчат и специалистите. Да се проектира и изгради една септична яма никак не е трудно, стига фирмата която се занимава с направата, да е опитна и да спази всички нормативни изисквания. Трябва да се вземат различни фактори свързани с вида на почвата особеностите на терена като наклон и наличието на различни водопреносни хоризонти. Съоръжението представлява голям стоманено-бетонен пръстен, който се поставя под повърхността максимално близко до къщата.

Разстоянието между сградата и зоната където е подземната филтрираща система е от значение за цената на съоръжението. Колкото по-малко е разстоянието, толкова по-малко работа ще имат служителите и съответно стойността, която ще платите ще бъде по-ниска. Обикновено с подобни задачи се занимават съвременните фирми предлагащи изкопни услуги. Потърсете компания, която има необходимия опит и разполага с подходяща техника и персонал. Вижте още тук.

Как ще се правят с проекта специалистите?

Всеки собственик на къща иска да знае, как точно ще протече инсталирането на подземната конструкция. Така хората са по-спокойни и оставят майсторите да свършат всичко  както е планирано. От Izkopniuslugi.com ще ви представят подробности:

Тези подземни съоръжения са предпочитани от клиентите, понеже цената им е много по достъпна от някои по- съвременни решения.

* публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



БНТ показа кадри от последните минути на трагичния полет край "Граф Игнатиево"
Дата: 13/09, 23:38

Папа Франциск: Двамата кандидати на президентските избори в САЩ са „против живота“
Дата: 13/09, 23:16

Нова победа за българките на Шахматната Олимпиада
Дата: 13/09, 23:00

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 13/09, 22:40

Повече облаци в събота
Дата: 13/09, 22:38

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия