Ето ги новите учебници по "Религия - Православие"


Дата: 27/08, 20:37

Кадър Софийската митрополия

Софийската митрополия показа учебниците по предмета "Религия-православие" от първи до 12-и клас, одобрени от Министерство на образованието и науката (МОН). Те вече са отпечатани.

"Софийската света митрополия уведомява преподавателите по предмета "Религия-православие" в общообразователните и неделните прицърковни училища от диоцеза на Софийската епархия, че подготвените от Светия синод и одобрени от Министерство на образованието и науката (МОН) учебници по "Религия-православие" от първи до 12-и клас вече са отпечатани и са налични в митрополията в София", се съобщава в информация, публикувана в сайта на Софийската митрополия.

Преподавателите могат да заявят необходимото им количество учебници, чрез формуляр, в деловодството на Софийската света митрополия или по електронна поща (prosveta@mitropolia-sofia.org). Заявките за учебниците ще се приемат от 1 до 15 септември 2024 година. 

"Създаването на синодалните учебници по "Религия - Християнство-православие" и прилагането им в практиката отваря нова страница в съвременната история на българското образование, тъй като го обогатяват с учебно съдържание, каквото до момента липсваше в него.

Тази голяма празнота много успешно се запълва чрез новите издания на Светия синод, които представляват огромна крачка напред в развитието на самия учебен предмет "Религия" и в осъществяването на качествени междупредметни връзки по време на цялостното обучение в училище", се казва в информация, публикувана в сайта на Българската патриаршия

Като научи в дълбочина какво е християнството и православното вероучение, какво е Църквата, какъв е животът в нея, ученикът по "Религия" ще придобие много по-висока обща култура и много по-добре ще овладее уроците по останалите учебни предмети, които са свързани с историята, езика и нравствеността на нашия народ, с християнската култура и изкуство, с църковно-обществената история в национален и световен мащаб, се посочва в публикацията.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 14/09, 00:50

Астронавтите на НАСА дадоха пресконференция за пребиваването си на МКС от месец юни насам
Дата: 14/09, 00:33

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 14/09, 00:10

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 14/09, 00:10

14 септември 1752 г. - Британската империя приема Григорианския календар
Дата: 14/09, 00:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия