Днес изтича много важен срок за подаване на възражения


Дата: 18/09, 08:28

Пиксабей

Днес изтича срокът, в който българските граждани могат да подават възражение по намерението за въвеждане на "чaт ĸoнтpoл" в криптираната комуникация с интернет приложения. Мярката е по инициатива на съвета на Европейския съюз, за да има по-сериозна защита на децата от порнография, предаде БНР.

Само преди дни пред "Хоризонт" Богомил Шопов от "Електронна граница България", каза че въвеждането на подобна мярка би довела до премахнато пълното криптиране "от край до край" на комуникацията.

За да се въведе сканиране или подслушване на съобщенията от страна на големите компании или от правоохранителните органи, това шифриране трябва да бъде прекъснато".

След среща с ръководството на МВР във вторник председателят на комисията по електронно управление Божидар Божанов увери, че до премахване на криптирането няма да се стигне. Но МВР е готово да подкрепи по- компромисна позиция.

Засега няма да се стига до сканиране на всички изображения, изпращани през приложенията, каза Божанов. На 10 oĸтoмвpи Бългapия щe пpeдcтaви oфициaлнoтo cи cтaнoвищe пo въпpoca. И дотогава обаче "Електронна граница България" окуражават хората да дават мненията си. А Божидар Божанов предлага дори създадената специална европейска агенция да направи модел за изкуствен интелект за разпознаване на такъв тип съдържание. И моделът да бъде споделян с компаниите, правещи приложенията.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 13:10

МВР е свалило сайт по сигнал на граждани
Дата: 19/09, 13:01

Илиан Илиев с жест към кампания
Дата: 19/09, 13:00

Голям морски форум във Варна
Дата: 19/09, 12:59

С "германски трик" пестят пари от бензин и дизел по бензиностанциите и пълнят само следобед
Дата: 19/09, 12:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия