С какви препарати да премахнем хапещите паразити?


Дата: 29/08, 09:53

Всеки човек се е сблъсквал с различни пълзящи и летящи насекоми, които могат да създадат значителен дискомфорт. Този вид паразити обикновено се хранят с човешка кръв и това е причината възможно най-бързо да се отървете от тях. Днес ще споменем едни от най-неприятните пълзящи насекоми, а именно въшките. Те много често засягат децата, които прекарват времето си на по-големи групи, играейки си и съответно могат да се заразят. Потърсете качествени противопаразитни лекарства в аптеките, с чиято помощ ще премахнете вредителите възможно най-бързо.

Кои са най-ефективните противопаразитни лекарства?

Децата много лесно се заразяват с въшки в детската градина и училището. Дори когато са навън с приятелчета, е възможно да прихванат подобни паразити. Въшките са изключително неприятни насекоми, които пълзят и  прикрепят яйцата си към основата на космите на главата. Характерно за тях е, че снасят изключително много гниди през живота си. Въшките се хранят с кръвта на човека, при което изпускат специално вещество, което дразни и предизвиква сърбеж. В аптеките ще намерите много добри противопаразитни лекарства, които могат да бъдат под различна форма:

Модерните противопаразитни лекарства са безвредни за хората и подходящи за използване дори от малки деца и бременни. Насекомите няма как да станат резистентни към препаратите, затова може да ги нанасяте без притеснение.

Как да използваме правилно противопаразитните лекарства?

В случай че детето ви се е заразило с въшки, е добре възможно най-скоро да констатирате проблема. Ако забележите, че то се чеше много често по главата, го прегледайте за паразити и потърсете подходящ за целта продукт. От аптека Mirabel.bg предлагат малко информация за начина на употреба на тези противопаразитни лекарства:

Фармацевтите препоръчват да нанесете противопаразитно лекарство отново след около седмица. Така ще сте сигурни, че ако има останали гниди, те също ще бъдат умъртвени. Вижте още тук.

Каква е функцията на репелентите против комари?

През летните месеци има летящи насекоми, които са сериозен проблеми за всички хора. Това обикновено са комарите, които не само бръмчат неприятно около вас, но също така хапят и създават дискомфорт. Хубаво е, че вече може бързо да се снабдите с качествени репеленти против комари. Тези продукти могат да се нанасят директно върху кожата, за да отблъснете ухапвания от различни пълзящи насекоми. Препоръчително е в летните месеци да се снабдите с качествени репеленти против комари. Някои от тях имат и по-широко действие като ви предпазват от изключително опасните кърлежи.

Тези насекоми са много активни в топлото време и затова носенето на репелент, винаги когато сте навън, е задължително. Изключително застрашени са малките деца, чиято кожа е много по-нежна и чувствителна. Проверете за подходящи репеленти за деца, които са разработени специално за техните нужди. Освен когато сте навън, може да се защитите от комарите и в своя дом. Както знаете те проникват през прозорци и врати и са прекалено малки, за да може да ги спрете така лесно. Ето защо има специални репеленти, които се използват за отблъскване на вредителите като се поставят в електрическата мрежа.

За тях съществуват и резервни пълнители с течност, за да ги подновявате през определен период. Тези репеленти обикновена са ароматизирани с естествени съставки, които дразнят насекомите и ги отблъскват от помещенията. Репелентите, които се използват в електрическата мрежа са изключително ефективни и ви защитават, за да дълъг период от време.

Какви видове репеленти се предлагат в аптеката?

Много често потребителите предпочитат да купуват репелент под формата на лосион против комари. Той се нанася много лесно, не дразни кожата и е ефективен. Подобни артикули ще намерите в разфасовки като спрей, крем или лосион. Има специално разработени репеленти за деца, като това е обозначено върху опаковката. Ако се борите с някакви паразити у дома, ще намерите и специални спрейове, които ги убиват, щом напръскате съответната зона на жилището. Те обаче са вредни и за хората и е важно да не стоите в стаята, докато препаратът не изветрее. Друг често поръчван продукт е електронният изпарител. Той се включва в контакта и отблъсква летящите насекоми в определен периметър.

* публикация

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Каракачанов за трагедията в небето: Не са виновни военните, виновни са политиците
Дата: 16/09, 22:00

"Ръка, пълна с обич": Ученици и учители помагат на дете с тежко заболяване
Дата: 16/09, 21:46

Ванеса от „Островът на 100-те гривни“ разтърси всички с жестоката си съдба
Дата: 16/09, 21:35

Кейт Мидълтън публикува изненадващо съобщение за рождения ден на Хари дни след емоционалното си видео
Дата: 16/09, 21:34

Пожарникар почина от инфаркт, 17 са ранени докато горски пожари продължават да бушуват в Португалия
Дата: 16/09, 21:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия