Как най-лесно да изберем апарат за кръвно налягане?


Дата: 29/08, 12:29

Всеки човек трябва да полага необходимите грижи за своето здраве. Това много често се случва в домашни условия, което предполага да се снабдите с подходящите медицински устройства. Един качествен апарат за кръвно налягане ще ви помогне много, в това да определите какви са здравословните стойности и да избегнете състояния като инфаркт или инсулт. Много лекари препоръчват на своите пациенти да се сдобият с подобна техника, която много би ги улеснила в проследяването на състоянието им. В аптеките ще намерите разнообразни модели, които могат да бъдат поръчани и онлайн. Важно е просто да определите кой вариант е най-подходящ за вас.

Защо е от значение кръвното да се мери редовно?

Много са факторите, които влияят върху показателите на кръвното налягане. Точно затова лекарите съветват да се снабдите с подходящ апарат, който ще ви помогне да ги следите в различните моменти от деня. В рамките на едно денонощие стойностите могат многократно да се променят. Няма как толкова често да посещавате лекарския кабинет и да губите времето си. Ако разполагате с практичен апарат, няколко пъти на ден ще проверявате стойностите на кръвното налягане.

Това е много важно за хората, които имат констатиран проблем, висок холестерол или сърцебиене. Те непременно трябва да проследят как се променят стойностите във времето. В момента има изключително модерни апарати, които улавят дори и аритмията. Също така запаметяват няколко последователни измервания заедно с конкретния час. Всичко това трябва да го споделите като информация с вашия лекуващ доктор, за да се пристъпи към най-подходящото лечение.

Как да изберем практичен апарат за кръвно налягане?

Ако сте решили да направите тази важна покупка и да се сдобиете с апарат, с който да следите здравословното си състояние, е добре да инвестирате в модерен и функционален. Фармацевтите на Aptekifenix.bg ще ви дадат няколко насоки:

Голямото разнообразие от апарати за кръвно не бива да ви обърква, защото търсите възможно най-точния и качествен вариант. Обърнете внимание на размера на маншета, за да подхожда на вашата ръка. Според специалистите хора над 45 години не бива да използват модел за китката, защото е възможно да отчете грешна стойност. Вижте повече тук.

Защо да използваме лекарства за висок холестерол?

Здравето на сърдечно-съдовата система се повлиява от различни фактори. Все повече хора страдат от висок холестерол, наднормено тегло, сърцебиене и други симптоми свързани с някакви здравословни проблеми. Според специалистите един от начините да подобрите работата на сърцето, е употребата на лекарства за висок холестерол. Хубаво е, че голяма част от препаратите свързани с редуциране на високия холестерол, могат да бъдат поръчани свободно.

Обикновено в техния състав са включени различни витамини от B-групата, минералите магнезий и калций и други. За да се редуцира високият холестеролът, е важно да намалите стойностите на кръвното налягане и да подобрите работата на артериите. Лекарствата за висок холестерол също така съдържат различни доказани билки, които имат благоприятен ефект при подобен проблем.

Освен с лекарства, високият холестерол може да се контролира и чрез промяна на начина на живот. Хубаво е да спортувате редовно, да избягвате сладките и мазни храни и да приемате повече витамини под формата на плодове и зеленчуци. Лекарства за висок холестерол са само помощно средство, което може да използвате при нужда.

* публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Гимнастичките Бистра и Мая се молят за огън на противниковия лагер
Дата: 16/09, 22:12

Феноменално! Силните с втора победа за два дни в „Игри на волята“
Дата: 16/09, 22:09

Каракачанов за трагедията в небето: Не са виновни военните, виновни са политиците
Дата: 16/09, 22:00

"Ръка, пълна с обич": Ученици и учители помагат на дете с тежко заболяване
Дата: 16/09, 21:46

Ванеса от „Островът на 100-те гривни“ разтърси всички с жестоката си съдба
Дата: 16/09, 21:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия