Българска кулинарка разсипа гръцките ресторанти: На 5-ия път разбрах, че това си е гръцки обичай


Дата: 30/08, 15:23

Кадър Нова

Кулинарката Мариела Нордел е написала много остър пост в социалната мрежа преди време за гръцките ресторанти.

Ето какво пише тя: 

"Тези от вас, които лично ме познават, знаят, че обичам да посещавам ресторанти и заведения, както и че съм живяла на 5 от седемте континента, но такова чудо като в гръцките ресторанти не бях виждала!

Първият път го отдадох на непрофесионализъм. Вторият път - на лошо възпитание, но, когато пак ми се случи вече за трети, четвърти, пети... път, разбрах, че си е гръцки обичай.

Сервитьорът или собственикът ти се цопват край масата и се почва един безкраен речтатив, без да ги интересува на теб интересно ли ти е, какъв е повода, заради който сте в заведението им, и дали на останалите им е приятно.

Отиваме с един приятел преди време на романтична вечеря и след дежурното “всичко наред ли е? Имате ли нужда от нещо? Храната вкусна ли е?”, сервитьорката почва разпит кой от къде е. Оказа се, че е от едно село, от което е и някаква съученичка на кавалера ми.

Като се почна една логорея… на 20 минута аз тактично се изнесох от масата. Следващ случай - отиваме две двойки в изискан ресторант. Сервитьорката - сестра на собственичката, която била и лесбийка художничка. Половин час трябваше да изслушаме историята й, както и каква гениална художничка е, и обезателно да сме посетили галерията й (на втория етаж на ресторанта).

Друг случай -  събираме се по-голяма компания в таверна на плажа. Собственикът е приятел на един от групата ни. Отново по гръцки обичай ни се тръсна край масата и си приказва към 40 минути с познатия. Цялата маса мълчим и му слушаме излиянията.

Но, последния случай, на който станах свидетел, надмина всичко. Още щом видях управителката на ресторанта в свински тръст да припка към нашата маса, защото беше приятелка на един от нас, знаех какво ще се случи и грабнах телефона. Разговорът ми продължи 27 минути.

След това се разходих до отсрещния супер, помотах се из щанда за сувенири и купих една кока кола за вкъщи. Върнах се в ресторанта, оная още висеше на масата ни и се раздаваше.

Рядко имам главоболие, но този път главата ме цепеше. Идеше ми да грабна парче пита и да й запуша устата. Трябваше още 15 минути да издържа словесната диария…

Някой от живеещите в Гърция може ли да ми обясни на какво се дължи този ресторантьорски феномен? Аз не мога да го разбера и никъде другаде по света не съм виждала подобна простотия!", пише възмутена Мариела Нордел.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Евакуираха емблематичен магазин на Лидл
Дата: 14/09, 16:18

Катастрофа в района на Владая, образува се задръстване
Дата: 14/09, 16:07

Руски генерал-майор: Ще ударим България и Румъния, за да отрезвим Германия и САЩ
Дата: 14/09, 15:59

Мистерията се разплита: Обвиниха майката и роднини на малката Нарин за зверското й убийство
Дата: 14/09, 15:511 Коментар

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 14/09, 15:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия