Пеевски: Късно е за извинения! Николоски незабавно да бъде обявен за персона нон грата


Дата: 23/09, 16:59

снимка Булфото

Ако в България има адекватни държавни институции и служби, вицепремиерът и транспортен министър на Република Северна Македония Александър Николоски трябва да бъде обявен незабавно за персона нон грата. Това посочва Делян Пеевски, председател на ДПС и на Парламентарната група на ДПС, в позиция, разпространена от „Пресцентър на ДПС“.

„И това е най-малкото, което трябва да бъде предприето, след системното сеене на омраза към България и българския народ. Наглостта и арогантността по отношение на България, нейните демократично избрани институции, демонстрирана от проруското правителството на Мицкоски явно е в отговор на категоричната евроатлантическа позиция на страната ни. Настояваме за незабавни мерки в отговор на провокациите, които да бъдат последователни и категорични“, посочва още Пеевски. 

Според него проблемът вече не може да бъде решен с едно „проформа извинение“.

„Разломът е ценностен и противопоставя два свята - този на евроатлантическите демокрации и този на пропутинската, антидемократична заплаха. Като европейска държава ние не можем да останем безучастни или псевдодипломатични, а трябва да защитим честта и достойнството на България и на българските граждани. Защото в противен случай бихме съучаствали в легитимацията на явни проводници на проруско влияние в сърцето на Европа“, смята Делян Пеевски. 

БТА припомня, че в България институции и политици реагираха на думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, казани в телевизионно интервю, в което той критикува липсата на държавното знаме на неговата страна по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова, предаде БТА.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Разцъфва любовта между мъж и жена в "Островът на 100-те гривни"
Дата: 23/09, 20:18

Ангел от „Игри на волята“: Ще бъда петела
Дата: 23/09, 20:17

Два месеца българка е в неизвестност в Германия
Дата: 23/09, 20:03

Варненец от центъра би тревога: Днес в 3:40 часа мъж с черна маска влезе с взлом в сградата ни
Дата: 23/09, 20:01

„Слънцето на есента“ цъфна във Варна, за кого е проблем
Дата: 23/09, 20:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия